Maisto gamybos receptai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Bruknė

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Bruknė »

Super! Ačiū Vėjams už nuorodą, praverstų ir telefonas :D
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Vėjai »

Pabandysiu nuotrauką.
Kaip aš pamiršau jums parodyti. :(
Šiaip tiesi aukšta puodynė, tik turi tuos naudingus priedus.
Kaina man išėjo apie 18 Lt, nes ėmiau daugiau ir kitokių dar medui ir tt.
Talpa irgi super 3 ar 5 ltr.
Tai galima turėt kelias, visiems raugiamiems produktams atskirai.
Prekiautojo telefoną atsiųsiu į až ar e- paštą.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Medines bačkutes daug kas gamina, bet bačkutė raugimui- jau kas kita, jas labai mažai kas gamina. Giedrius lyg žinojo vieną meistrą, tik nežinau kur. Brangios tos bačkutės rauginimui.
Saulius Jasionis
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by vigintas »

Medineje backuteje raugti kopustai ar agurkai turi kitoki skoni nei slovike, iskarto skiriasi. Puodyne is vidaus dengta kazkuom panasiu i stikla, todel jinai man netinkama :)
O obuolius paprasta raugti kartu su kopustais....

Sauliau - del brangu, jei viska darytis, tai ir backutes irgi galima :)
zenzenas
Posts: 24
Joined: Mon Aug 30, 2010 5:28 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by zenzenas »

backutes pasidaryti reik moketi.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by lugne »

Raugiant stiklainyje paslėgt nereikia? bet tada turbūt reikia labai talpiai sudėt, kad neplūduriuotų?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Stiklainy nepaslėgsi, turi būt apsemti.
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by lugne »

suprantu, kad nepaslėgsi. Ką raugimui duoda paslėgimas apskritai? Ar gali būt stiklainis nepilnas, sakykim obuolių, bet jie apsemti?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Paslėgimas tą ir duoda, kad viskas apsemta būtų. O obuolius vistiek vandeniu užpili. Tik jei nepilnas- jie plūduriuos paviršiuje, o kai prigrūdi pilną, iki viršaus pripili vandens- viskas gerai būna.
Saulius Jasionis
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by lugne »

Gal, sakau, Vėjai pasidalintų ankštinių daržovių gamybos receptais. Keliose temose skaitėm, kad žiemą jos pagrindinis valgis visokios pupelės su visa savo gimine, tai smalsu pasidarė
Jurga Stoškutė
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”