Maisto gamybos receptai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Audronė
Posts: 30
Joined: Tue Aug 31, 2010 9:49 am
Location: Vilnius- Daugirdiškės (Trakų raj.)
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by Audronė »

Dėkui :P
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by lugne »

Pasakykit kaip sulą raugti? Tas rauginimas tai man visiška paslaptis, tik pieną moku surauginti, o visa kita dažniausiai sugadinu... Kokioj temperatūroj laikyti rauginant, kiek laiko trunka, ar galima vis papildyt šviežia sula? Ir kaip po visko laikyti? Jei raugsiu didesniam emaliuotam bake, tai gal po to išpilstyt, ar taip ir palikt? Žmonės pasakoja, kad reikia avižų papilt ant viršaus, tada jos suželia, užsideda tokia kaip pluta ir toliau jau nerūgsta, tarsi užsikonservuoja. Dvejus metus bandžiau, niekas nesužėlė...
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Pili sulą į bačką, kurią laikai vėsioje patalpoje (kamaroj ar pan.). Supylus pirmos dienos sulą, įdedi džiovintų obuoliukų, kriaušyčių, j.serbento galima šakelę, razynkų. Kasdien pili naują, obuoliukų jau dėt nereikia. Po truputį rūgsta ir vis papildai, kol prisipildo pilna bačka. Tada mes pildavom miežių, kitur lyg avižų. Sudygsta, susikabina tokia pluta, prapjauni skylę ir geri. Gert galima ir anksčiau, kai jau būna skani. Vasarą, jei nori stipresnės, įdedi cukraus.
Saulius Jasionis
astra

Re: Maisto gamybos receptai

Post by astra »

nebūtina prapjauti. Pakanka atkelti.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by lugne »

pripyliau avižų ir jos nuskendo... tai kaip dabar jos sudygs?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Nežinau, mes miežius visada pildavom ir niekada nenuskęsdavo.
Saulius Jasionis
inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by inga30 »

Kam dar neuzaugo spelta grūdai,radau vakar miltų kaune pirkt. Kas kepa duona namie yra ir kitų priedu (traiskytų grudu,avizų maltų,ir t.t.) Privatus mažas malūnas aleksote Kalvarijos g.10.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Lyg neblogas rusiškas forumas apie mitybą: http://forum.paleosyroed.com/
Bent jau realiai atrodo.
Saulius Jasionis
povils
Posts: 125
Joined: Thu May 05, 2011 1:17 am
Location: Panevėžys

Re: Maisto gamybos receptai

Post by povils »

Na va , pradėjom ruošti salotas žiemai. Pripjaustom didelį kiekį salotų, daug agurkų, svogūnų laiškų, pomidorų. Viską sumaišom. Po didelį puodelį supilstom į maišelius ir užšaldom. Žiemą atsišildom ir niam niam. Mums tikrai skanu ir sveika. Gal kokius dešimt litrų vakar užšaldėm. Dabar lauksim kol antra salotų banga paauks ir žiemai būsim apsirūpinę. Kitą kartą ir paprikos dėsim, dabar dar iškart suvalgom.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by vigintas »

Truputi informacijos pamastymui - uzsaldykit zemuoges, saujike ir tokia pat saujike sudziovinkit, o kaldeom palyginkit rezultata, skonis, kvapas. Padarykit ta pati eksperimenta su baravykais, saldymas atima kvapa. Uzsaldykit bulve ir atsilde paragaukit, ar skonis nepakito ???? Saldymas kaip ir aukstatemperaturis apdirbimas, atima pacias geriausias darzoviu savybes :)
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”