Maisto gamybos receptai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Maisto gamybos receptai
O gal visai nereikia tų sulčių spausti. Kuo mažiau tą vaisių ir daržovę kankinti. Mano dukra, kai dar buvo maža, visai nevalgydavo jokių sumaišytų ar sutarkuotų daržovių. Vietoj kopūstų salotų aš jai padėdavau gabalą kopūsto, morką, obuolį ir krapų. Viską suvalgydavo, o jei sutarkuodavu ir sumaišydavau salotas tai nevalgydavo. Galvoju, kad vaikai tikriausiai geriausiai žino, kaip geriausiai maitintis. Tik suaugę dažniausiai jiems to neleidžia.
Re: Maisto gamybos receptai
maniškė irgi tik taip daržoves valgo. Tiesiog žalias, kai aišku kas kur yra. O kiek bandžiau salotų pasiūlyt, tai išklausinėja visą sudėtį ir galiausiai pareiškia, kad ko nors iš komponentų ji nevalgo, nors žinau, kad vieną tai valgo . Beje, nei virtų, nei keptų, išskyrus bulves taip pat. Tai ir aš vis pagalvoju, kad taip turbūt sveikiausia.
Jurga Stoškutė
Re: Maisto gamybos receptai
Pritariu, kad geriausia valgyti maista neperdirbtą, bet kartais taip norisi sulčių Laimi, aš nelabai įsivaizduoju kaip mėsmalė morkų sultis padarytų, bent maniškė sena rusiška, tai taikrai morkos nepriveiktų (arba aš nepriveikčiau sukdama rankeną
Apie sraigtinę daugiau rašo:
http://ekopirk.lt/eko-produktai/kitos-n ... reen-star/
Apie sraigtinę daugiau rašo:
http://ekopirk.lt/eko-produktai/kitos-n ... reen-star/
-
- Posts: 1173
- Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm
Re: Maisto gamybos receptai
Na, ko neįveikia mėsmalė, tai tarkuojama su tarka. Kainuoja tris litus, paskui švelnių rankų darbas, nukoši ir... mmm... Bet aš prisidedu prie Vėjų ir sakau, kad geriau visą produktą valgyt ir nespaust sulčių. Ir darbo mažiau ir nekainuoja nieko, o ir naudos daugiau.
Re: Maisto gamybos receptai
Kažkaip kuo toliau, tai tuo paprasčiau visko norisi. Gerti skaniausia paprastą vandenį. Kai pagalvoju kiek laiko užtruksiu tarkuodama, sunkdama, po to visus rakandus išplauti reikia. Tą sulčiaspaudę irgi išrinkti ir išplauti, po to sudėti... Ne, aš jau geriau morką ir obuolį susismulkinsiu dantimis.
Re: Maisto gamybos receptai
Norėjau paaiškint, kodėl renkuosi sraigtinę sulčiaspaudę, o ne centrifuginę, kuri dulka nenaudojama ir nežinau, kur dėt. Sraigtinės sraigto paviršius yra keramikinis, ne geležinis. Viduj sraigto, lyg tai - nikelis. Išsunkia ir žoles, ko negali pasakyt apie centrifuginę. Kalbant apskritai apie sultis, nustatyta, kad, valgant vaisius, maistines medžiagas organizmas įsisavina 17proc, o geriant vaisių sultis -net 68 proc. Virškinimo laikas sutrumpėja irgi daug kartų. Aš, pvz., negaliu valgyti daug žalių daržovių. Streikuoja skrandis, galiu tik troškintas. O mano anūkas beveik nevalgo žalių daržovių, bet sultis geria su malonumu.
Na, apie rankinę malimo mašiną, tai jau geriau nereikia...Kiekviena šeimininkė supras, kiek darbo. Ir vargu, ar kas gero išeis. O ta sulčiaspaudė man dar patinka ir todėl, kad lengvai ardosi, plaunasi. http://www.ekopirk.lt yra panaši, bet truputį skiriasi.
Tokia mano patirtis. Kitų, aišku, kitokia.
Na, apie rankinę malimo mašiną, tai jau geriau nereikia...Kiekviena šeimininkė supras, kiek darbo. Ir vargu, ar kas gero išeis. O ta sulčiaspaudė man dar patinka ir todėl, kad lengvai ardosi, plaunasi. http://www.ekopirk.lt yra panaši, bet truputį skiriasi.
Tokia mano patirtis. Kitų, aišku, kitokia.
Re: Maisto gamybos receptai
Žuvies sūdymas:
http://www.farwater.eu/zuvies-sudymas-receptas.htm
http://www.farwater.eu/zuvies-sudymas-receptas.htm
Jurga Stoškutė
Re: Maisto gamybos receptai
Aš upėtakius ruošiu dar paprasčiau greitam valgymui. Kilogramui file- maždaug valgomas šaukštas druskos ir tiek pat cukraus. Galima file įtrinti, o galima supjaustyt gabaliukais, sudėt į stiklainiuką, subert druską ir cukrų, gerai sukratyt ir pastatyt valandai vėsiai. Po valandos išverst į bliūdą ir- skanaus!
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
Tai tada valgai žalią. Ar teisingai supratau?
Nes jei aš ruošiu žuvį folgoje ( dažniauiai žarijose, rečiau orkaitėj ) tai druskos ir prieskonių dedu labai saikingai ir tik prieš pat kepimą. Tada lieka tikras žuvies skonis ir aromatas.
Nes jei aš ruošiu žuvį folgoje ( dažniauiai žarijose, rečiau orkaitėj ) tai druskos ir prieskonių dedu labai saikingai ir tik prieš pat kepimą. Tada lieka tikras žuvies skonis ir aromatas.
Re: Maisto gamybos receptai
Čia aišku kalba apie šviežiai pagautą žuvį, o ne apie šaldytą maximinę.