Maisto gamybos receptai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by dage »

Turi galvoje-valgote žalią?
Dalia
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

O jūs nevalgot vytintų gaminių ir pan.? Taigi tas pats. Aš ką valgau, daugumai geriau nematyt, bet šituo svečius vaišinu ;)
Saulius Jasionis
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by S1mas »

Labai įdomus receptas Sauliau. O kokie tie "norimo dydžio gabalai" mėsai ir kokie žuviai. Na iš praktikos?
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by vigintas »

Pabandyk padziovinti pirsto storio, toliau jau pats gaudysies kas ir kaip :) Cia mesai :)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Džiovinu, truputį storesnėmis juostelėmis, be druskos ir jokių prieskonių. Ta pati skaniausia būna, bet jos rečiau turiu.
Saulius Jasionis
inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by inga30 »

Kokioj aplinkoj ar salygose geriausiai džiūsta,norėtusi pabandyt,tik nesinori gadinti mėsos bandymais?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Gerai džiūsta ant saulės, tik nuo musių reikia saugot. O geriausia prie laužo. Sukabini ant šniūrų toj pusėj, į kurią dūmus neša ir džiovini per dieną lengvoj šilumėlėj, kol paviršiuj tokia odelė užsitraukia. Bet, kartoju, mėsa turi būt nevandeninga, kiauliena gali netikt.
Saulius Jasionis
inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by inga30 »

O malkos betkokios tinka?
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by saulius »

Bet kokios. Svarbu, kad šiluma būtų, o dūmų kvapo nelieka. Aš džiovinimui pjaustau maždaug 2 X 2 cm storio juostelėmis.
Saulius Jasionis
angela
Posts: 137
Joined: Fri Jan 14, 2011 1:39 am
Location: Jonava
Contact:

Re: Maisto gamybos receptai

Post by angela »

Kai jau musių nėra, tai patogu mėsą džiovinti virš dujinės. Pernai žiemą dažnai taip džiovindavau, net ir storesnius gabalėlius kiaulienos. O skonis priklauso nuo prieskonių.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”