Switch to full style
Atsakymo rašymas

Re: Maisto gamybos receptai

Pir Rgs 19, 2011 3:54 pm

nežinau ar patarimas padės, bet...

turiu elektrinę džovyklę namuose. Jei turėčiau pečių, tai jos nenaudočiau. Skleidžia triūkšmą erzinantį - kaip mikrobangų krosnelė, tik kriaušėms džiovinti neužtenka ir vienos paros. Galima išprotėti nuo to garso, jei visą dieną esi tame pačiame kambaryje.

pečius turi tik vieną trūkumą - temperatūros tiksliai nenustatysi ir 'feno' / 'vėjelio' neturi, tai su mažesne temperatūra sunkiai, ilgai džiūsta, gali pradėti ir gesti vaisiai. Reikia karšto pečiaus, o tada džiovintų vaisių sąvybės prastesnės.

Mano vaikai labiausiai pamėgo džiovintas kriaušes, nors džiovinau braškes, žemuoges, avietes, mėlynes, obuolius. Mano močiutė pasakojo, kad anksčiau džiovindavo ir morkas. Kai vaikams norėdavosi saldumo, tai tėvai duodavo džiovintų morkų. Prisiminimuose jos būdavo labai saldžios ir skanios.
Pabandžiau ir aš - morkos gavosi tokios karčios, kad neįmanoma valgyti. Tokių veislių, tokių saldžių morkų kažin ar dar galima gauti?

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 12:56 pm

pečius turi tik vieną trūkumą - temperatūros tiksliai nenustatysi ir 'feno' / 'vėjelio' neturi, tai su mažesne temperatūra sunkiai, ilgai džiūsta, gali pradėti ir gesti vaisiai. Reikia karšto pečiaus, o tada džiovintų vaisių sąvybės prastesnės.

Manau reikia gerai iškūrenti duonkepį ir palikt uždarytą per naktį. Ryte jau nebus per karštas, bet temperatūrą dar ilgai laikys. Tada galima džiovint.

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 1:06 pm

Dar apie mėsos ruošimą. Darau išvadą, kad kuo paprasčiau- tuo geriau gaunasi. Primityviai marinuotą mėsą pas mus paragauja visi kas nori ir visi kaip vienas tvirtina, kad tai pats skaniausias mėsos patiekalas, kokį yra ragavę. Gal pataikauja, bet gi nesinori tuo tikėt :D. Receptas tas pats visai nevandeningai mėsai ir lašišinei žuviai: supjaustyt norimo dydžio gabalais, kilogramui mėsos- šaukštas druskos ir šaukštas cukraus. Į mėsą dar galima česnako, o į žuvį jokiu būdu daugiau nieko. Viskas sumaišoma bliūde, laikoma vėsiai kasdien permaišant. Jei mažesni gabaliukai valgoma jau kitą dieną, jei didesni- atitinkamai vėliau. Stovi bile kiek.

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 3:56 pm

Turi galvoje-valgote žalią?

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 4:13 pm

O jūs nevalgot vytintų gaminių ir pan.? Taigi tas pats. Aš ką valgau, daugumai geriau nematyt, bet šituo svečius vaišinu ;)

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 4:40 pm

Labai įdomus receptas Sauliau. O kokie tie "norimo dydžio gabalai" mėsai ir kokie žuviai. Na iš praktikos?

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 4:50 pm

Pabandyk padziovinti pirsto storio, toliau jau pats gaudysies kas ir kaip :) Cia mesai :)

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 5:17 pm

Džiovinu, truputį storesnėmis juostelėmis, be druskos ir jokių prieskonių. Ta pati skaniausia būna, bet jos rečiau turiu.

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 8:04 pm

Kokioj aplinkoj ar salygose geriausiai džiūsta,norėtusi pabandyt,tik nesinori gadinti mėsos bandymais?

Re: Maisto gamybos receptai

Tre Rgs 21, 2011 8:32 pm

Gerai džiūsta ant saulės, tik nuo musių reikia saugot. O geriausia prie laužo. Sukabini ant šniūrų toj pusėj, į kurią dūmus neša ir džiovini per dieną lengvoj šilumėlėj, kol paviršiuj tokia odelė užsitraukia. Bet, kartoju, mėsa turi būt nevandeninga, kiauliena gali netikt.
Atsakymo rašymas