Page 14 of 16

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 3:56 pm
by dage
Turi galvoje-valgote žalią?

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
by saulius
O jūs nevalgot vytintų gaminių ir pan.? Taigi tas pats. Aš ką valgau, daugumai geriau nematyt, bet šituo svečius vaišinu ;)

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 4:40 pm
by S1mas
Labai įdomus receptas Sauliau. O kokie tie "norimo dydžio gabalai" mėsai ir kokie žuviai. Na iš praktikos?

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 4:50 pm
by vigintas
Pabandyk padziovinti pirsto storio, toliau jau pats gaudysies kas ir kaip :) Cia mesai :)

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 5:17 pm
by saulius
Džiovinu, truputį storesnėmis juostelėmis, be druskos ir jokių prieskonių. Ta pati skaniausia būna, bet jos rečiau turiu.

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 8:04 pm
by inga30
Kokioj aplinkoj ar salygose geriausiai džiūsta,norėtusi pabandyt,tik nesinori gadinti mėsos bandymais?

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 8:32 pm
by saulius
Gerai džiūsta ant saulės, tik nuo musių reikia saugot. O geriausia prie laužo. Sukabini ant šniūrų toj pusėj, į kurią dūmus neša ir džiovini per dieną lengvoj šilumėlėj, kol paviršiuj tokia odelė užsitraukia. Bet, kartoju, mėsa turi būt nevandeninga, kiauliena gali netikt.

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 8:34 pm
by inga30
O malkos betkokios tinka?

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Wed Sep 21, 2011 9:04 pm
by saulius
Bet kokios. Svarbu, kad šiluma būtų, o dūmų kvapo nelieka. Aš džiovinimui pjaustau maždaug 2 X 2 cm storio juostelėmis.

Re: Maisto gamybos receptai

Posted: Thu Sep 22, 2011 10:24 am
by angela
Kai jau musių nėra, tai patogu mėsą džiovinti virš dujinės. Pernai žiemą dažnai taip džiovindavau, net ir storesnius gabalėlius kiaulienos. O skonis priklauso nuo prieskonių.