Maisto gamybos receptai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Maisto gamybos receptai
O jūs nevalgot vytintų gaminių ir pan.? Taigi tas pats. Aš ką valgau, daugumai geriau nematyt, bet šituo svečius vaišinu
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
Labai įdomus receptas Sauliau. O kokie tie "norimo dydžio gabalai" mėsai ir kokie žuviai. Na iš praktikos?
Re: Maisto gamybos receptai
Pabandyk padziovinti pirsto storio, toliau jau pats gaudysies kas ir kaip Cia mesai
Re: Maisto gamybos receptai
Džiovinu, truputį storesnėmis juostelėmis, be druskos ir jokių prieskonių. Ta pati skaniausia būna, bet jos rečiau turiu.
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
Kokioj aplinkoj ar salygose geriausiai džiūsta,norėtusi pabandyt,tik nesinori gadinti mėsos bandymais?
Re: Maisto gamybos receptai
Gerai džiūsta ant saulės, tik nuo musių reikia saugot. O geriausia prie laužo. Sukabini ant šniūrų toj pusėj, į kurią dūmus neša ir džiovini per dieną lengvoj šilumėlėj, kol paviršiuj tokia odelė užsitraukia. Bet, kartoju, mėsa turi būt nevandeninga, kiauliena gali netikt.
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
O malkos betkokios tinka?
Re: Maisto gamybos receptai
Bet kokios. Svarbu, kad šiluma būtų, o dūmų kvapo nelieka. Aš džiovinimui pjaustau maždaug 2 X 2 cm storio juostelėmis.
Saulius Jasionis
Re: Maisto gamybos receptai
Kai jau musių nėra, tai patogu mėsą džiovinti virš dujinės. Pernai žiemą dažnai taip džiovindavau, net ir storesnius gabalėlius kiaulienos. O skonis priklauso nuo prieskonių.