Puslapis 1517

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Tre Rgs 21, 2011 8:34 pm
inga30
O malkos betkokios tinka?

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Tre Rgs 21, 2011 9:04 pm
saulius
Bet kokios. Svarbu, kad šiluma būtų, o dūmų kvapo nelieka. Aš džiovinimui pjaustau maždaug 2 X 2 cm storio juostelėmis.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ket Rgs 22, 2011 10:24 am
angela
Kai jau musių nėra, tai patogu mėsą džiovinti virš dujinės. Pernai žiemą dažnai taip džiovindavau, net ir storesnius gabalėlius kiaulienos. O skonis priklauso nuo prieskonių.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 8:24 am
zenzenas
Išmokau pasigaminti vytintos mesytės, tad pats pradėjau vytinti, skonis dieviškas

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 9:13 am
lugne
Tai gal receptuką ;)

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 10:37 am
zenzenas
Priminkite po poros dienu, butinai pasidalinsiu

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 3:02 pm
Marijos
Aš vytinu elementariai jautieną. Supjausčiau pailgomis kokių 4-5 cm ilgio juostelėmis mėsą, įtryniau druska ir laikiau 3 paras šaldytuve, vis nupildama susidariusį skystį. Po 3-4 dienų kiekvieną gabaliuką kaip galima standžiau apvynioju bintu, marle, ar kokia drobinės medžiagos juosta ir kabinu šalia radiatoriaus vonioje ar kambaryje. Turi kabėti bei džiūti apie savaitę, bet dažnai tiek neiškenčiame.
Dar galima prieš vyniojant bintu apvolioti įvairiuose prieskuoniuose, tačiau man asmeniškai per didelė priekonių gausa užgožia pačios mėsos skonį, todėl prieskonių nenaudoju.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 3:05 pm
Marijos
Pasitaisysiu: 4-5 cm pločio juostelėmis, ne ilgio. Ilgio darykite kiek norite, mano būna apie 10-15 cm. Kuo ploniau supjaustyta mėsa, žinoma, tuo greičiau ji išdžiūna.
Tik nežinau ar čia pas mane vytinta mėsa vadinasi ar džiovinta:)

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ant Spa 18, 2011 7:07 pm
zenzenas
cia jau dziovinta mesa gaubasi.
Mano receptas:
Imu kiaulienos, jautienos, stirnienos ar sernienos ispjovas (nesu vegetaras), t.y. mazdaug po 300-400 gramu ir ziuriu, kad butu pailga, paprasciau gaminti. Nupjaustau visus iebalus, nes turi buti tik raumuo. Imu indeli su dangteliu, sudedu mesa ir uzpilu pilnai druska ir saldytuvan. Karta per diena apvartau ir siektiek dapilu druskos, kad mirktu druskoje. Saldytuve laikau penkias paras. Kadangi darau pirmadieniais, tai sestadieni isimu is saldytuvo, imu kibira, pripilu salto vandens ir ten sudedu mesa, kuria pries tai nuplaunu. Mirkoma dvi valandas, keiciant vandeni kas pusvalandi, t.y. vandeni ispilant ir uzpilant svariu vandeniu. Isemes dedu ant ranksluoscio, uzdengiu kitu, dedu medine ar plastikine lentute ir uzdejes ant virsaus uzspaudziu svoriu, paslegiu. Svori naudoju kazkur 5-6 kg. Taip laikau para, kad visas vanduo pasisalintu.
Isemes darau taip: saukstelis pipiru, sausktelis garstyciu, saukstelis kmynu ir saukstelis saldzios dziovintos papeikos, na as dar dadedu astrios. Juos sumalu kavamale ar galima sugrusti uzpilu truputuka vandens, kad butu tirsta pasta ir ja aptepu mesyte. Mesyte vel sudedu i dezute ir dviem parom i saldytuva, tik vartyti reikia daznai, kad prieskoniai isigertu tolygiai. Tada po tu dvieju paru isimu ir graziai irengiu i marles rubeli, nestorai apvynioju marle ar bintu (kaip mumija), perrisu siulu ir kabinu ar virs krosnies ar ties radiatoriumi (vasara nesu i prapuciama malkine). Laikau apie 7-14 dienu, nes megstu sausesne mesyte.
Kils klausimu-rasykite i AZ

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Sek Vas 12, 2012 11:03 am
inga30
O galima sauliaus budu marinuoti 6aldyta m4sa atlaidinus?