Eimutė » Ket Geg 31, 2012 11:59 am
Nusprendžiau pasidalinti atrastu skaniu dalyku iš varnalėšų
VARNALĖŠŲ LAPKOČIAI MAISTUI
Siūlau išbandyti varnalėšų lapkočius, turtingus įvairių vertingų maistinių medžiagų. Ruošiant juos maistui, verta nuvalyti šiurkštesniu dantų šepetėliu, taip nusiima paviršinis skaidulinis sluoksnis. Valant, ne pro šalį užsidėti gumines pirštines, kad išvengti rankų pajuodavimo (bet rankų tepimas, dar vienas įrodymas apie vertingų medžiagų gausą lapkočiuose). Supjaustytus lapkočius naudokite, kaip šparagines pupeles.
Supjaustytus lapkočius dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir troškiname. Galima kartu įdėti sutarkuotų morkų, šiek tiek papjaustyto svogūno. Jei nededame svogūno, tinka į pabaigą įdėti sutraiškyto česnako. Į troškinimo pabaigą įdedame sviesto arba grietinėlės, mėgstamų prieskonių, pasūdome. Man patinka petražolės, gelsvė, salieras. Šių dalykų nemaišau, dedu ko nors vieno. Gauname skanų patiekalą, kuris tiks valgyti su duona. Taip pat troškinys yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies. Man labai skanu su pakepintais vištienos filė gabaliukais.
Širvintos