Puslapis 1617

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Sek Vas 12, 2012 11:40 am
saulius
Galima.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ket Geg 31, 2012 11:59 am
Eimutė
Nusprendžiau pasidalinti atrastu skaniu dalyku iš varnalėšų

VARNALĖŠŲ LAPKOČIAI MAISTUI

Siūlau išbandyti varnalėšų lapkočius, turtingus įvairių vertingų maistinių medžiagų. Ruošiant juos maistui, verta nuvalyti šiurkštesniu dantų šepetėliu, taip nusiima paviršinis skaidulinis sluoksnis. Valant, ne pro šalį užsidėti gumines pirštines, kad išvengti rankų pajuodavimo (bet rankų tepimas, dar vienas įrodymas apie vertingų medžiagų gausą lapkočiuose). Supjaustytus lapkočius naudokite, kaip šparagines pupeles.
 Supjaustytus lapkočius dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir troškiname. Galima kartu įdėti sutarkuotų morkų, šiek tiek papjaustyto svogūno. Jei nededame svogūno, tinka į pabaigą įdėti sutraiškyto česnako. Į troškinimo pabaigą įdedame sviesto arba grietinėlės, mėgstamų prieskonių, pasūdome. Man patinka petražolės, gelsvė, salieras. Šių dalykų nemaišau, dedu ko nors vieno. Gauname skanų patiekalą, kuris tiks valgyti su duona. Taip pat troškinys yra puikus garnyras prie mėsos ar žuvies. Man labai skanu su pakepintais vištienos filė gabaliukais.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Ket Bir 07, 2012 3:19 pm
dage
Dabar-pats šeivamedžių žydėjimas. Pats laikas pasigaminti šeivamedžių gėrimo, sirupo ar uogienių su šeivamedžio žiedais. Receptų yra internete, čia nekeliu, rasite.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Sek Rgs 16, 2012 8:19 pm
dage
Gal kas raugiate obuolius? Pirmą kartą užraugiau, paviršiuje susidarė tokia plėvė, panaši į arbatinį grybą. Kvepia gira. Kažin, ar taip ir turėtų būti?

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Sek Rgs 16, 2012 8:26 pm
saulius
Pas mane su kriaušėm buvo taip pat. Tą plėvę galima nuimt.
Bet ne visi obuoliai tinka raugimui (kiti nestovi). Kol kas žinau tik dvi veisles: antaninį ir dryžuotąjį anyžių. Čia gal kažkas su pektinais surišta, nelabai suprantu, bet tos dvi veislės jų turi pakankamai. Ir, žinoma, visi laukiniai- puslaukiniai.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Pen Spa 05, 2012 10:30 am
Urtica
Zenzenas rašo apie žvierienos išpjovą, o aš turiu šernienos karbonado ir kumpio. Kažin ar ši mėsa tinka vytinimui, o tiksliau ar vytintos jos būna įkandamos?

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Pen Spa 05, 2012 4:19 pm
saulius
Šerniena tinka lygiai taip pat, bet kokia mėsa tinka, išskyrus jaunų naminių gyvulių, nes būna per daug vandeninga. Dėl įkandimo tai žiūrint kiek vytinsi: jeigu visai sudžiovinsi- bet kokia mėsa bus tik plėšoma, bet neįkandama. Tiesiog reikia neperdžiovint, nevirta mėsa visa būna labai minkšta.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Tre Vas 04, 2015 11:51 am
saulius
Kaip išvirt minkštus kiaušinius: https://www.youtube.com/watch?v=7yh65alW-PY#t=119

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Tre Vas 04, 2015 12:06 pm
Ernestas.A
Keista, kad verda 6 min., o kiaušiniai skysti. Gal dėl to, kad skysčio visai mažai.

Re: Maisto gamybos receptai

StandartinėParašytas: Tre Vas 04, 2015 12:46 pm
Eimutė
Ir svarbu dar tai, kad kiaušiniai dedami į verdantį vandenį. Jei dėsime į šaltą ir kartu kaitinsime, kiaušiniai visuomet bus kieti.