Maisto gamybos receptai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė supermaximum » Sek Kov 27, 2011 5:29 pm

Nea, as nepagalvojau, kad norit uzgaut :) tik pamaniau, gal yra kazkokiu ypatingu salotu paruosimu budu :) skaniu skaniu labai :D o apie vegeta tai net kalbos ner :)
supermaximum
 
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 7:24 pm
Miestas: Kaunas

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė nawjia » Sek Kov 27, 2011 10:37 pm

Tai vat, pereinu prie kokosų aliejaus pamažėle taip (deja kai rafinuotas, skonio jis daug neturi), o sviestas nežmoniškai skanus, bet visgi pieno riebalai yra tokie...nelabai pageidaujami ir lydymu dar neužsiimu, nors reiktų :)

Jūs nuostabūs, ačiū už idėjas :))
`šėršė lia fam`
nawjia
 
Pranešimai: 1020
Užsiregistravo: Šeš Spa 23, 2010 8:20 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Vėjai » Sek Kov 27, 2011 11:15 pm

Žinok, susilydyti sviestą juokų darbas. Aš paprasto jau visai nenaudoju. Ant duonos tai niekada ir netepiau, o ir košei pagardinti man daug skaniau lydytas sviestas. Nekalbant jau apie kokias sriubas, daržovių troškinius ar blynus, padažus. Lydytas sviestas labai kvapnus.
O...Čia mus paskaičius, ne tik šitoj temoj, tai atrodo , kad kitų interesų be maisto tai visai nebeliko :D Tik kaip užsiauginti, išlaikyti, paruošti. Kažkokie jau visiški pilvo vergai ar ką? :lol: :lol:
O gal yra pasiilgusių laisvės nuo puodų su puikia maximine mišraine rankose? Brrrrrr
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė nawjia » Pir Kov 28, 2011 10:36 am

tai šitas forumas ir skirtas pilvo reikalams, relax ;)

mąsčiau, kad reiktų pabandyti palydyti sviestą, bet kaip sakiau, stengiuosi šiek tiek minimizuoti pieno riebalus, tai nesigundysiu kol kas.
`šėršė lia fam`
nawjia
 
Pranešimai: 1020
Užsiregistravo: Šeš Spa 23, 2010 8:20 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Audronė » Pir Kov 28, 2011 10:47 am

Gal patarsit kaip šaldyti daržoves žiemai - ar reikia apvirti prieš dedant į šaldiklį.
Audronė
 
Pranešimai: 31
Užsiregistravo: Ant Rgp 31, 2010 9:49 am
Miestas: Vilnius- Daugirdiškės (Trakų raj.)

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Jovke » Pir Kov 28, 2011 11:39 am

Kai išverdi- visi vitaminai ir pan. išgaruoja, tai manau, reiktų nevirtus dėti. Ir stengtis, jog jei pvz žiemą išimtumėte tą užšaldytą produktą, tai atgal jo nedėti į šaldiklį, nes tada jau visai visi vitaminai dingsta. Taip girdėjau ar kažkur skaičiau, gal kiti geriau pasakys. ;)
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau. ;)
Jovke
 
Pranešimai: 123
Užsiregistravo: Pir Spa 11, 2010 12:17 am
Miestas: Vilnius-Semeliškės

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė supermaximum » Pir Kov 28, 2011 7:05 pm

gal pasakysit, kuom blogai sviestas? Juk gyvulinesk ilmes riebalai yra visiskai kitokios chemines medziagos nei augalines, ir jos taip pat reikalingos zmogui. Isiplake i galva kazkokia siuolaikine fobija tu riebalu. Zmones juk be cholesterolio taip pat negalima gyventi. Juk is cholesterolio organizmas daug hormonu gaminasi. Ech..o as viska su saiku valgau ir neazadu atsisakyti koshiu su sviestu kaimisku, ar duonos riekes su sviestu :D
supermaximum
 
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 7:24 pm
Miestas: Kaunas

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė nawjia » Pir Kov 28, 2011 7:25 pm

supermaximum, čia aš kalbėjau asmeniškai apie save dėl tam tikrų asmeninių priežasčių. gyvulinės kilmės riebalai yra labai welcome, bet pieno - ne. kartoju, tai tik mano asmeniui, o ne visiems :)
`šėršė lia fam`
nawjia
 
Pranešimai: 1020
Užsiregistravo: Šeš Spa 23, 2010 8:20 pm
Miestas: Vilnius

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė supermaximum » Pir Kov 28, 2011 9:09 pm

ok ok, tai tik mano nuomone :)
supermaximum
 
Pranešimai: 137
Užsiregistravo: Sek Sau 09, 2011 7:24 pm
Miestas: Kaunas

Re: Maisto gamybos receptai

Standartinė Vėjai » Pir Kov 28, 2011 9:49 pm

Daržoves šaldymui tik nuplikau karštu vandeniu. Atvėsinu, tada sudedu į tokį plokščią padėkliuką šaldymo kameroje. Kiekvienas gabaliukas sušala atskirai ir tik tada sudedu į dėžutę ar maišelį.
Tada gali nors ir dalį maišelio vartoti. Tokie birūs kieti nesulipę gabaliukai gaunasi. Prieš naudojimą šaldytų daržovių neatšildau, taip ir dedu į puodą sušalusias.
O šaldytas uogas pirma atšildau šalčiausioje šaldytuvo vietoje ( turiu tokią nulinę zoną) o tada jau laikau šaldytuve. Juodi serbentai tai kaip tik kčą nuo krūmo.
Vėjai
 
Pranešimai: 536
Užsiregistravo: Tre Bir 23, 2010 7:10 pm

AnkstesnisKitas

Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron