Gyvas konservavimas

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Kestas

Gyvas konservavimas

Post by Kestas »

Gal kas yra bandę gyva konservavimą aprašytą Kurdiumovo knygoje? Pasidalinkit patirtimi?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.

Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?
vasarele
Posts: 32
Joined: Wed Apr 28, 2010 11:06 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by vasarele »

Labas, pernai pameginau si buda, man nepasiseke. Zvakute taip pat greitai uzgeso, bijau pasakyt po keliu dienu ar savaites agurkus teko ismest, daugiau nebandziau. ;)
Dovile
Posts: 84
Joined: Mon Jul 13, 2009 6:54 pm
Location: Vilniaus raj.
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by Dovile »

Aha, čia tikrai labai įdomus būdas. Būtinai parašykite kokie bus rezultatai.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by saulius »

Nu man nelabai suprantama, kokiu būdu iš agurkų galima ištraukt deguonį. Kad ir vandeny laikant, kuriame ištirpusio deguonies visada yra. Galima atmest šį būdą net nebandžius.
Saulius Jasionis
Dovile
Posts: 84
Joined: Mon Jul 13, 2009 6:54 pm
Location: Vilniaus raj.
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by Dovile »

Na, jei Kurdiumovas rašo, tai gal vis dėlto jam pavyko šis būdas? Antraip tikrai nerašytų... :roll:
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by saulius »

Gi nerašo, kad jam pavyko ;).
Saulius Jasionis
Varovas
Posts: 55
Joined: Tue Dec 16, 2008 1:04 am
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by Varovas »

Teoriškai - būdas geras, praktiškai - neįmanomas.... Bandžiau ir agurkai iškeliavo mulčan :evil: Bandžiau ir artypilnį stiklainį, ir agurkus palaikyt kiek parūgštintam vandeny, ir žiupsnelį druskos dėt į stiklainį, ir sauso spirito 1/3 tabletės į stiklainio dugna ir... nė velnio :twisted: patraukiau pečiais ir grįžau prie seno dero rauginimo bei marinavimo.
shapukas
Posts: 24
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:12 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by shapukas »

Neperseniausiai uzmaciau viena recepta, kaip 18a konservuodavo kiausinius. Nekalbu apie ju rauginima. Grynai svieziu, niekaip neapdirbtu. Bandymu metu, po 8 men, visi kiausiniai buvo sveiki. Budas gana paprastas. Kiausinius sudeti i patogia tara ir uzpilti kalkiu tirpalu. Nepamenu koks procentas tirpalo turi buti, bet galima bus surasti.
shapukas
Posts: 24
Joined: Fri Nov 16, 2012 4:12 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by shapukas »

https://www.youtube.com/watch?v=yUYgguMz1qI
cia apie kiausiniu konservavima
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Gyvas konservavimas

Post by saulius »

Pats bandei?
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”