Gyvas konservavimas
Posted: Mon Aug 09, 2010 12:02 pm
Gal kas yra bandę gyva konservavimą aprašytą Kurdiumovo knygoje? Pasidalinkit patirtimi?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.
Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.
Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?