Page 1 of 2

Gyvas konservavimas

Posted: Mon Aug 09, 2010 12:02 pm
by Kestas
Gal kas yra bandę gyva konservavimą aprašytą Kurdiumovo knygoje? Pasidalinkit patirtimi?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.

Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Tue Aug 10, 2010 8:25 am
by vasarele
Labas, pernai pameginau si buda, man nepasiseke. Zvakute taip pat greitai uzgeso, bijau pasakyt po keliu dienu ar savaites agurkus teko ismest, daugiau nebandziau. ;)

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Tue Aug 10, 2010 10:04 am
by Dovile
Aha, čia tikrai labai įdomus būdas. Būtinai parašykite kokie bus rezultatai.

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Tue Aug 10, 2010 10:13 am
by saulius
Nu man nelabai suprantama, kokiu būdu iš agurkų galima ištraukt deguonį. Kad ir vandeny laikant, kuriame ištirpusio deguonies visada yra. Galima atmest šį būdą net nebandžius.

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Tue Aug 10, 2010 2:56 pm
by Dovile
Na, jei Kurdiumovas rašo, tai gal vis dėlto jam pavyko šis būdas? Antraip tikrai nerašytų... :roll:

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Tue Aug 10, 2010 3:28 pm
by saulius
Gi nerašo, kad jam pavyko ;).

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Wed Dec 17, 2014 7:59 pm
by Varovas
Teoriškai - būdas geras, praktiškai - neįmanomas.... Bandžiau ir agurkai iškeliavo mulčan :evil: Bandžiau ir artypilnį stiklainį, ir agurkus palaikyt kiek parūgštintam vandeny, ir žiupsnelį druskos dėt į stiklainį, ir sauso spirito 1/3 tabletės į stiklainio dugna ir... nė velnio :twisted: patraukiau pečiais ir grįžau prie seno dero rauginimo bei marinavimo.

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Sun Dec 20, 2015 7:49 pm
by shapukas
Neperseniausiai uzmaciau viena recepta, kaip 18a konservuodavo kiausinius. Nekalbu apie ju rauginima. Grynai svieziu, niekaip neapdirbtu. Bandymu metu, po 8 men, visi kiausiniai buvo sveiki. Budas gana paprastas. Kiausinius sudeti i patogia tara ir uzpilti kalkiu tirpalu. Nepamenu koks procentas tirpalo turi buti, bet galima bus surasti.

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Mon Dec 21, 2015 12:16 pm
by shapukas
https://www.youtube.com/watch?v=yUYgguMz1qI
cia apie kiausiniu konservavima

Re: Gyvas konservavimas

Posted: Mon Dec 21, 2015 4:49 pm
by saulius
Pats bandei?