Laimis Žmuida » Sek Geg 27, 2012 1:02 pm
Šiaip jei pagal skonį, tai matosi dabar va kai pradėjo žydėti, tai tos rūgšties mažiau pasidarė. Žinoma dar priklauso ir nuo daug ko kito. Kiek drėgmės gavo lapai, kokie tai yra lapai, nes vieni augo nuo pavasario, tai pas juos vienaip, o kur nauji lapai išleisti, tai pas juos kitaip. Nuo rabarbaro veislės priklauso, nuo jo augimo sąlygų. Pas mus du vienodi lygtais iš vieno kelmo auga rabarbarai per metrą vienas nuo kito ir lapai skirtingo skonio, pietinis užgožia šiaurinį ir pastarasis mažesnis.
Kitas dalykas, mes irgi dabar kai pradeda žydėti rabarbarai tai greitai liausimės juos valgyti, nes lapkočiai pasidaro tokie sausi ir kamštiniai, net nenusilupa odelė, kai lupi tai kartu pusė mėsos nusilupa. Nebetaip skanu. Tačiau po mėnesio ar dviejų rabarbaras vėl aktyviai pradės leisti naujus lapus. Tada vėl pradedam valgyti.
Valgom per dieną vieną ar du lapkočius prie kokių nors pastarnokų ar bulvių keptų, pupelių...