Rabarbarai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Laimis Žmuida
Posts: 1173
Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm

Rabarbarai

Post by Laimis Žmuida »

Sveiki, kaip konservuojate rabarbarus, ką iš jų darote. Prašom pasidalinti receptėliais.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by lugne »

Niekaip nekonservuojam. Valgom taip, kol švieži jauni ir tiek.
Jurga Stoškutė
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by dage »

Galima šaldyti. Dar-skani uogienė/rabarbarienė, ypač pamaišius su agrastais, serbentais ar kitom uogom (kai jų yra). Receptas buvo maisto temoje. Paprastai tiek daug nebūna, kad labai konservuotumė, sueina švieži arba pyragams:)
Dalia
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by Mama Smilga »

Sezoninė daržovė... Mano vaikai pirmais vaisiais vadina. Malam blenderiu, užpilam šaltu vandeniu, nukošiam, pasaldinam medum - pavasario limonadas.
Vartojantiems cukrų - toks receptėlis: palaikom užbertus cukrumi gabalėlius, nuvarvinam ant sietelio, pabarstom cinamonu ir džiovinam žiemai.
Ecka
Posts: 116
Joined: Wed Mar 16, 2011 12:00 am
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by Ecka »

Mano rabarbaras vos spėja lapus auginti. Dabar eina į salotas vietoj citrinos, tiesiog smulkinu ir įmaišau kaip rūgštelę.
Dar dedu į pyragus vietoj obuolių. Galima saldžią sriubą. Kai nėr kur dėti, kokį stiklainį žiemai (gabaliukai ir su sirupu).
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by lugne »

Ar teisybė, kad rabarbarus galima valgyt tik kol pradeda leist žiedynus?
Jurga Stoškutė
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Rabarbarai

Post by saulius »

Taip sako, atseit oksalo rūgšties paskui padaugėja. O ir ne tokie skanūs būna.
Saulius Jasionis
Laimis Žmuida
Posts: 1173
Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm

Re: Rabarbarai

Post by Laimis Žmuida »

Šiaip jei pagal skonį, tai matosi dabar va kai pradėjo žydėti, tai tos rūgšties mažiau pasidarė. Žinoma dar priklauso ir nuo daug ko kito. Kiek drėgmės gavo lapai, kokie tai yra lapai, nes vieni augo nuo pavasario, tai pas juos vienaip, o kur nauji lapai išleisti, tai pas juos kitaip. Nuo rabarbaro veislės priklauso, nuo jo augimo sąlygų. Pas mus du vienodi lygtais iš vieno kelmo auga rabarbarai per metrą vienas nuo kito ir lapai skirtingo skonio, pietinis užgožia šiaurinį ir pastarasis mažesnis.

Kitas dalykas, mes irgi dabar kai pradeda žydėti rabarbarai tai greitai liausimės juos valgyti, nes lapkočiai pasidaro tokie sausi ir kamštiniai, net nenusilupa odelė, kai lupi tai kartu pusė mėsos nusilupa. Nebetaip skanu. Tačiau po mėnesio ar dviejų rabarbaras vėl aktyviai pradės leisti naujus lapus. Tada vėl pradedam valgyti.

Valgom per dieną vieną ar du lapkočius prie kokių nors pastarnokų ar bulvių keptų, pupelių...
povils
Posts: 125
Joined: Thu May 05, 2011 1:17 am
Location: Panevėžys

Re: Rabarbarai

Post by povils »

Seniau buvo tokia nuostata, kad rabarbarus, rūgštines, net agrastus reikia valgyti tik žalius. Žalia oksalo rūgštis žmogui yra naudinga. Tarmiškai paveikta ji darosi žalinga. Gal kas žino daugiau ar naujesnių teorijų
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”