Puslapis 11

Rabarbarai

StandartinėParašytas: Ket Geg 24, 2012 10:11 am
Laimis Žmuida
Sveiki, kaip konservuojate rabarbarus, ką iš jų darote. Prašom pasidalinti receptėliais.

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Ket Geg 24, 2012 3:32 pm
lugne
Niekaip nekonservuojam. Valgom taip, kol švieži jauni ir tiek.

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Ket Geg 24, 2012 3:34 pm
dage
Galima šaldyti. Dar-skani uogienė/rabarbarienė, ypač pamaišius su agrastais, serbentais ar kitom uogom (kai jų yra). Receptas buvo maisto temoje. Paprastai tiek daug nebūna, kad labai konservuotumė, sueina švieži arba pyragams:)

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Ket Geg 24, 2012 5:53 pm
Mama Smilga
Sezoninė daržovė... Mano vaikai pirmais vaisiais vadina. Malam blenderiu, užpilam šaltu vandeniu, nukošiam, pasaldinam medum - pavasario limonadas.
Vartojantiems cukrų - toks receptėlis: palaikom užbertus cukrumi gabalėlius, nuvarvinam ant sietelio, pabarstom cinamonu ir džiovinam žiemai.

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Šeš Geg 26, 2012 11:44 pm
Ecka
Mano rabarbaras vos spėja lapus auginti. Dabar eina į salotas vietoj citrinos, tiesiog smulkinu ir įmaišau kaip rūgštelę.
Dar dedu į pyragus vietoj obuolių. Galima saldžią sriubą. Kai nėr kur dėti, kokį stiklainį žiemai (gabaliukai ir su sirupu).

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Sek Geg 27, 2012 12:25 pm
lugne
Ar teisybė, kad rabarbarus galima valgyt tik kol pradeda leist žiedynus?

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Sek Geg 27, 2012 12:50 pm
saulius
Taip sako, atseit oksalo rūgšties paskui padaugėja. O ir ne tokie skanūs būna.

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Sek Geg 27, 2012 1:02 pm
Laimis Žmuida
Šiaip jei pagal skonį, tai matosi dabar va kai pradėjo žydėti, tai tos rūgšties mažiau pasidarė. Žinoma dar priklauso ir nuo daug ko kito. Kiek drėgmės gavo lapai, kokie tai yra lapai, nes vieni augo nuo pavasario, tai pas juos vienaip, o kur nauji lapai išleisti, tai pas juos kitaip. Nuo rabarbaro veislės priklauso, nuo jo augimo sąlygų. Pas mus du vienodi lygtais iš vieno kelmo auga rabarbarai per metrą vienas nuo kito ir lapai skirtingo skonio, pietinis užgožia šiaurinį ir pastarasis mažesnis.

Kitas dalykas, mes irgi dabar kai pradeda žydėti rabarbarai tai greitai liausimės juos valgyti, nes lapkočiai pasidaro tokie sausi ir kamštiniai, net nenusilupa odelė, kai lupi tai kartu pusė mėsos nusilupa. Nebetaip skanu. Tačiau po mėnesio ar dviejų rabarbaras vėl aktyviai pradės leisti naujus lapus. Tada vėl pradedam valgyti.

Valgom per dieną vieną ar du lapkočius prie kokių nors pastarnokų ar bulvių keptų, pupelių...

Re: Rabarbarai

StandartinėParašytas: Sek Geg 27, 2012 4:41 pm
povils
Seniau buvo tokia nuostata, kad rabarbarus, rūgštines, net agrastus reikia valgyti tik žalius. Žalia oksalo rūgštis žmogui yra naudinga. Tarmiškai paveikta ji darosi žalinga. Gal kas žino daugiau ar naujesnių teorijų