Žolelės arbatai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Žolelės arbatai
Aš irgi iš nuotraukos taip pagalvojau, bet raudonėlis gi ne citrinos kvapo...
Saulius Jasionis
Re: Žolelės arbatai
Tai kad kažin ar yra pas mus laukinis kas nors citrinos kvapo. Tikrai panašu į sulaukėjusį ar susikryžminusį citrininį čiobrelį
Jurga Stoškutė
Re: Žolelės arbatai
pas mane irgi daug tokių yra. Kadangi raudonėlis ir čiobrelis tos pačios šeimos augalai, tai jis ir panašus į abu, tačiau neturi nei kvapo nei skonio. Todėl jo ir nenaudoju. Dar vienas tos pačios šeimos augalas, bet manau, kad nėra nei vaistinis nei maistinis.
Utenos rajonas, Užpalių parapija, Remeikių kaimas
-
- Posts: 488
- Joined: Tue Aug 10, 2010 11:03 pm
- Location: Sodyba Vilniaus raj. Grybenai
- Contact:
Re: Žolelės arbatai
Griausmas zino, kas ten per augalas. Bet ne raudonelis, raudonelio turiu.
Sudziovinau, uzsiplikius arbata, labai svelnus , citrinos skonis,
Sudziovinau, uzsiplikius arbata, labai svelnus , citrinos skonis,
Kvapo neturi, kol nepatrini tarp , rankutačiau neturi nei kvapo nei skonio
Re: Žolelės arbatai
Šeivamedžiai žydi-nepamirškite pasigaminti sirupo - vaistas nuo kosulio žiemai. Galima ir pasidžiovinti žiedų arbatai. Užsienyje dabar labai madingi įvairūs gėrimai, limonadai "šeivamedžio skonio". Vokietijoje vaišino namuose pagamintu limonadu iš šeivamedžio žiedų - gyrė, kad Natur produkt:)
Dalia
-
- Posts: 137
- Joined: Sun Jan 09, 2011 7:24 pm
- Location: Kaunas
- Contact:
Re: Žolelės arbatai
Kdl fermentuojama? Juk paskui vistiek dziovinama...Dažnesniam naudojimui rekomenduoju siauralapį gaurometį fermentuotą arba tik džiovintą.
Re: Žolelės arbatai
Fermentavimas duoda skirtingus skonius, kvapą. Priklausis kiek laiko fermentuojama. Juodoji ir žalioji arbata gaminam iš to pačio augalo, bet jų savybės priklauso nuo fermentavimo. Panašiai su gauromečiu.
Širvintos
Re: Žolelės arbatai
Fermentacijos metu mikroorganizmai augalo baltymus skaido į aminorūgštis, taip palengvėja jų įsisavinimas organizme. Kaip suprantu, čia panašiai kaip su šviežiais ir raugintais kopūstais. Raugintuose daug daugiau naudingų medžiagų nei šviežiuose.
Fermentuotų lapų skonis labai skiriasi nuo paprastai džiovintų.
Fermentuotų lapų skonis labai skiriasi nuo paprastai džiovintų.
-
- Posts: 753
- Joined: Wed Apr 09, 2014 7:49 pm
- Location: Širvintos
- Contact:
Re: Žolelės arbatai
Kada geriausia skinti įvairias žoleles arbatai? Gal kai sužydi? Žoleles būtų tokios: pipirmėtės, šaltmėtės, melisos, katžolės, čiobreliai, lofantai, juozažolės ir medetkos. Dar prisidės aviečių, žemuogių ir j. serbentų lapai. Ar būtina šituos išvardintus fermentuot?