Pir Lie 23, 2012 12:49 pm
O augaliukas žemas? Ar tai ne raudonėlis?
Pir Lie 23, 2012 1:01 pm
Aš irgi iš nuotraukos taip pagalvojau, bet raudonėlis gi ne citrinos kvapo...
Pir Lie 23, 2012 3:24 pm
Tai kad kažin ar yra pas mus laukinis kas nors citrinos kvapo. Tikrai panašu į sulaukėjusį ar susikryžminusį citrininį čiobrelį
Pir Lie 23, 2012 3:36 pm
pas mane irgi daug tokių yra. Kadangi raudonėlis ir čiobrelis tos pačios šeimos augalai, tai jis ir panašus į abu, tačiau neturi nei kvapo nei skonio. Todėl jo ir nenaudoju. Dar vienas tos pačios šeimos augalas, bet manau, kad nėra nei vaistinis nei maistinis.
Šeš Rgp 25, 2012 6:51 am
Griausmas zino, kas ten per augalas. Bet ne raudonelis, raudonelio turiu.
Sudziovinau, uzsiplikius arbata, labai svelnus , citrinos skonis,
tačiau neturi nei kvapo nei skonio
Kvapo neturi, kol nepatrini tarp , ranku
Pir Bir 10, 2013 8:18 am
Šeivamedžiai žydi-nepamirškite pasigaminti sirupo - vaistas nuo kosulio žiemai. Galima ir pasidžiovinti žiedų arbatai. Užsienyje dabar labai madingi įvairūs gėrimai, limonadai "šeivamedžio skonio". Vokietijoje vaišino namuose pagamintu limonadu iš šeivamedžio žiedų - gyrė, kad Natur produkt:)
Pen Lie 05, 2013 7:35 pm
Dažnesniam naudojimui rekomenduoju siauralapį gaurometį fermentuotą arba tik džiovintą.
Kdl fermentuojama? Juk paskui vistiek dziovinama...
Sek Lie 07, 2013 4:43 pm
Fermentavimas duoda skirtingus skonius, kvapą. Priklausis kiek laiko fermentuojama. Juodoji ir žalioji arbata gaminam iš to pačio augalo, bet jų savybės priklauso nuo fermentavimo. Panašiai su gauromečiu.
Sek Lie 07, 2013 11:44 pm
Fermentacijos metu mikroorganizmai augalo baltymus skaido į aminorūgštis, taip palengvėja jų įsisavinimas organizme. Kaip suprantu, čia panašiai kaip su šviežiais ir raugintais kopūstais. Raugintuose daug daugiau naudingų medžiagų nei šviežiuose.
Fermentuotų lapų skonis labai skiriasi nuo paprastai džiovintų.
Pir Bir 01, 2015 7:44 pm
Kada geriausia skinti įvairias žoleles arbatai? Gal kai sužydi? Žoleles būtų tokios: pipirmėtės, šaltmėtės, melisos, katžolės, čiobreliai, lofantai, juozažolės ir medetkos. Dar prisidės aviečių, žemuogių ir j. serbentų lapai. Ar būtina šituos išvardintus fermentuot?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.