Page 2 of 5

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jul 23, 2012 12:49 pm
by Eimutė
O augaliukas žemas? Ar tai ne raudonėlis?

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jul 23, 2012 1:01 pm
by saulius
Aš irgi iš nuotraukos taip pagalvojau, bet raudonėlis gi ne citrinos kvapo...

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jul 23, 2012 3:24 pm
by lugne
Tai kad kažin ar yra pas mus laukinis kas nors citrinos kvapo. Tikrai panašu į sulaukėjusį ar susikryžminusį citrininį čiobrelį

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jul 23, 2012 3:36 pm
by Ineta
pas mane irgi daug tokių yra. Kadangi raudonėlis ir čiobrelis tos pačios šeimos augalai, tai jis ir panašus į abu, tačiau neturi nei kvapo nei skonio. Todėl jo ir nenaudoju. Dar vienas tos pačios šeimos augalas, bet manau, kad nėra nei vaistinis nei maistinis.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Sat Aug 25, 2012 6:51 am
by ArvydasG
Griausmas zino, kas ten per augalas. Bet ne raudonelis, raudonelio turiu.
Sudziovinau, uzsiplikius arbata, labai svelnus , citrinos skonis,
tačiau neturi nei kvapo nei skonio
Kvapo neturi, kol nepatrini tarp , ranku

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jun 10, 2013 8:18 am
by dage
Šeivamedžiai žydi-nepamirškite pasigaminti sirupo - vaistas nuo kosulio žiemai. Galima ir pasidžiovinti žiedų arbatai. Užsienyje dabar labai madingi įvairūs gėrimai, limonadai "šeivamedžio skonio". Vokietijoje vaišino namuose pagamintu limonadu iš šeivamedžio žiedų - gyrė, kad Natur produkt:)

Re: Žolelės arbatai

Posted: Fri Jul 05, 2013 7:35 pm
by supermaximum
Dažnesniam naudojimui rekomenduoju siauralapį gaurometį fermentuotą arba tik džiovintą.
Kdl fermentuojama? Juk paskui vistiek dziovinama...

Re: Žolelės arbatai

Posted: Sun Jul 07, 2013 4:43 pm
by Eimutė
Fermentavimas duoda skirtingus skonius, kvapą. Priklausis kiek laiko fermentuojama. Juodoji ir žalioji arbata gaminam iš to pačio augalo, bet jų savybės priklauso nuo fermentavimo. Panašiai su gauromečiu.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Sun Jul 07, 2013 11:44 pm
by paska
Fermentacijos metu mikroorganizmai augalo baltymus skaido į aminorūgštis, taip palengvėja jų įsisavinimas organizme. Kaip suprantu, čia panašiai kaip su šviežiais ir raugintais kopūstais. Raugintuose daug daugiau naudingų medžiagų nei šviežiuose.
Fermentuotų lapų skonis labai skiriasi nuo paprastai džiovintų.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jun 01, 2015 7:44 pm
by modestulis
Kada geriausia skinti įvairias žoleles arbatai? Gal kai sužydi? Žoleles būtų tokios: pipirmėtės, šaltmėtės, melisos, katžolės, čiobreliai, lofantai, juozažolės ir medetkos. Dar prisidės aviečių, žemuogių ir j. serbentų lapai. Ar būtina šituos išvardintus fermentuot?