Page 3 of 5

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jun 01, 2015 9:18 pm
by saulius
Fermentuot galima viską. Bet nebūtina nieko.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Mon Jun 01, 2015 9:50 pm
by modestulis
Tai skint kai sužydės ar ne? Pvz. čiobreliai jau dabar žydi. Bet kadangi šie augalai medingi, aš nelabai noriu juos visus nupjovinėt. Gal tada po vieną ar du žydinčius reikia palikt, dėl įvairovės? O kaip ten fermentuot reikia?

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 9:23 am
by Hora
o kam tau tos arbatos? Kokią naudą iš jų gausi?

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 9:39 am
by saulius
Taigi mada dabar tokia, kaip tu nieko nesupranti.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 11:20 am
by Hora
aš tai suprantu- tik noriu paklaust kaip jis supranta. Anksčiau ir aš pasirinkdavau vienokių ar kitokių žolelių- nes gal apsirgsiu, reikės pagert. O kai suvokiau, kad nebeįmanoma susirgti, nes nėr kam tų visokių uždegiminių procesų sukelti-gali plika šikna pusny sėdėt- suvokiau kad nėr ir tų žolių prasmės rinkti. Pragulėjo spintelėj metus, antrus ir paseno. Pečiun.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 12:58 pm
by modestulis
Taigi siaip atsigert. O ka vietoj arbatos gert, a?

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 1:57 pm
by Eimutė
Geriau rinkti žydėjimo metu. Turi daugiau kvapnumo, eterinių aliejų.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 1:57 pm
by Hora
paprastą vandenį- jei nenori, reiškia ir nereikia.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 3:18 pm
by modestulis
Geriu ir vandeni, bet kartais ir arbatos norisi. Negersi gi visa laik tik vandens salto. Man tai vanduo labiau vasara eina, o arbata ziema kai salta. O pati ka arbatos negeri? Tai atsakys kas nors kaip fermentuot. Nujauciu kaip, bet reikia pasitikslint.

Re: Žolelės arbatai

Posted: Tue Jun 02, 2015 4:04 pm
by saulius
Sukiši kietai į kokį stikalainį ar polietileninį krepšį ir laikai šiltai, kol susifermentuoja kiek reikia. Niekas tau nepasakys tikslaus laiko, turėsi pats bandyt. Nes tai priklauso ir nuo medžiagos, ir nuo temperatūros, ir nuo tavo poreikių- galima truputį pafermentuot, o galima iki juodumo.