Kepimui tinkantys obuoliai

Moderatoriai: Mama Smilga, dage, saulius

Kepimui tinkantys obuoliai

Standartinė Urtica » Pir Rgs 19, 2011 10:20 am

Klausimėlis apie obuolius:
Skaitinėdama J.Oliver patiekalų ruošimo knygą susidūriau su tokiu obuolių apibūdinimu: obuoliai tinkantys kepimui.

Pamenu, kai kaime močiutė prikepdavo obuolių, jie būdavo minkšti truputį sukritę. Dabar kai tik bandau kepti obuolius jie "susprogsta" ir tarsi "išputoja", pasileidžia tokai pliurzė. Jau pasimečiau tose veislėse bet paskutiniu metu kiek obuolių perku (šiemet pas mane neužderėjo niekas, bet su savais būdavo taip pat) nebesugebu gražiai išsikepti obuolių...

Iš J. Oliver knygos sprendžiu, kad kepimui rekomenduojamos tam tikros veislės. Gal galite patarti kokių veislių reikėtų obuolius rinktis norint juos kepti?
Urtica
 
Pranešimai: 57
Užsiregistravo: Pir Sau 03, 2011 11:12 am
Miestas: Vilnius

Re: Lietuviškos obelys

Standartinė Mama Smilga » Pir Rgs 19, 2011 10:46 am

Mama kepimui ima tik Antaninius, močiutė kepdavo kietus saldinius. Prekybiniai obuoliai pritręšti ir vandeningi.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1831
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am

Re: Lietuviškos obelys

Standartinė Mama Smilga » Pir Rgs 19, 2011 11:21 am

A, dar rojinukus močiutė kepdavo, tuos raudonu minkštimu, graikiško riešuto dydžio.
Mama Smilga
 
Pranešimai: 1831
Užsiregistravo: Tre Bal 06, 2011 12:48 am


Grįžti į Maisto gamyba ir konservavimas

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

cron