Klausimėlis apie obuolius:
Skaitinėdama J.Oliver patiekalų ruošimo knygą susidūriau su tokiu obuolių apibūdinimu: obuoliai tinkantys kepimui.
Pamenu, kai kaime močiutė prikepdavo obuolių, jie būdavo minkšti truputį sukritę. Dabar kai tik bandau kepti obuolius jie "susprogsta" ir tarsi "išputoja", pasileidžia tokai pliurzė. Jau pasimečiau tose veislėse bet paskutiniu metu kiek obuolių perku (šiemet pas mane neužderėjo niekas, bet su savais būdavo taip pat) nebesugebu gražiai išsikepti obuolių...
Iš J. Oliver knygos sprendžiu, kad kepimui rekomenduojamos tam tikros veislės. Gal galite patarti kokių veislių reikėtų obuolius rinktis norint juos kepti?
Kepimui tinkantys obuoliai
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Lietuviškos obelys
Mama kepimui ima tik Antaninius, močiutė kepdavo kietus saldinius. Prekybiniai obuoliai pritręšti ir vandeningi.
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Lietuviškos obelys
A, dar rojinukus močiutė kepdavo, tuos raudonu minkštimu, graikiško riešuto dydžio.