Page 1 of 1

Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 3:36 pm
by nawjia
Man pasiūlė bebro mėsos, šį kart gausis šaldyta dėl tam tikrų aplinkybių, vėliau bus šviežia.

Kaip ją gaminti?
Galima valgyt ir žalią-marinuotą?
Ji vertinga?
Turi kokių parazitų?
O šiaip brangus dalykas ar pilna jos?

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 4:11 pm
by saulius
Žalią bet kokią galima valgyt. Tradiciškai bebras troškinamas kaip nutrija (pirmiau pamarinuojamas) arba rūkinamas.
Vertinga, kaip ir bet kokia mėsa.
Parazitų lyg nebūna, negirdėjau.
Bebriena brangi, nors jos visur pilna :D.

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 4:19 pm
by nawjia
Pabandysiu atšaldžiusi nedidelį gabaliuką pamarinuoti, kitką troškinsiu. Paskui, jei bus galimybės šviežiai, tai reiks bandyt žalią valgyt 8-)
O brangi - tai kiek?

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 4:30 pm
by saulius
Neprisimenu tiksliai, tik žinau, kad nepirkdavau, per brangu man buvo. Gal kokių 20 Lt/kg prašydavo. Nu ji turi paklausą, daug kas mėgsta.

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 8:01 pm
by Hora
brangi brangi :lol: mano vyras po 5-6 lt/už kg parduodavo, kad tik patiems ėst nereiktų. Per žiemą gal 30 bebrų pagaudavo . Kailinukais apsirūpinom . Tik šiemet negaudė. Koja buvo lūžus.

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 8:02 pm
by nawjia
Hora, papasakokit, kaip ją valgote jūs?

Re: Bebro mėsa

Posted: Sun Apr 21, 2013 8:07 pm
by Hora
nevalgau, man ji smirdi karklynais. Tiesa, tada žalios nevalgiau, troškinau ir kepiau, nu nevalgoma ir viskas. Bet tai man.