Marijos » Pen Rgs 20, 2013 2:24 pm
Neprisimenu recepto mintinai, pernai veiksmas vyko. Googlinausi ir variau iš akies, nes gramai ir mililitrai nervuoja.
Dariau elementariai - tarkuoti obuoliai ir vanduo. Ir cukraus ne visad dėjau. O porą stiklainių tai dariau su likusiom nuo obuolių sulčių išspaudom. Visais atvejais gavosi actas.
Jei trilitriniame stiklainyje- tai mažiau nei pusę dėjau tarkių. Iki viršaus pripilu vandens. Iš krano. Uždengiu dviguba marle, nes nuo rūgimo baisiai puola vaisinės musytės. Gal dešimt dienų permaišau košę šaukštu kasdien, nes tarkiai į viršų sukyla. kartą laikiau savaitę. kartą - dvi.
Po to perkošiu kruopščiai, kad liktų tik skystis į stiklainius ir nešu į rūsį. Tarkius išmetu. Iš pradžių drumstas skystis būna, bet porą mėnesių išskaidrėja. Tada galima bent dviem mėnesiams pamiršti. Rašoma, kad naudoti galima po keturių mėnesių.
Manau, kad stiprumas nuo cukraus priklausys. Kur labai saldūs obuoliai nedėjau cukraus. Į žalius dėjau.