Morkų sultys

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Sveiki, gal galetumete pasidalinti patirtimi, kokias morku veisles auginat,
o taip pat gal zinot kokios issilaiko ilgiausiai per ziema.
Man ju reikia siemet uzauginti apie 6 tonas.
Aciu:)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by saulius »

Oho, nemažai reikia. Mes čia labiau rūpinamės geru skoniu ir kokybe, o tas, suprantama, visada duoda mažesnį kiekį. Žiemą tai jos visos laikosi normaliai.
Gal patogiausios pramoninam auginimui Nanto tipo- veislių daug ir viena nuo kitos nelabai kuo skiriasi. Mes augindavom Nantaise.
Žiūrint kam reikia. Jeigu gyvuliams- žinau gerą baltų morkų veislę, labai didelės užauga, vos ne kaip cukriniai runkeliai. Dabar nepamenu pavadinimo, bet jeigu reikės- atkasiu. Yra forume jas auginusių.
Saulius Jasionis
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

As is ju spausiu sultis. Dienai reikia apie 6 litru svieziu ir skaniu sulciu.
Butu gerai, kad morkos butu saldzios, nes dukra nelabai nores gerti kartokas.
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Morkos

Post by Hora »

tai kiek žmonių dalysis tuos 6 litrus? Šiaip kur kas naudingiau valgyti visą morką, nei gerti tik sultis.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
MaryteN
Posts: 307
Joined: Sat Dec 25, 2010 3:54 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by MaryteN »

Per žiemą geriausiai laikosi vėlyvos. Ankstyvos skaniai susivalgo vasarą, o laikosi trumpiau.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by saulius »

Užklausiau sainaros. Baltos didelės morkos- Lunar white. Sėklos pirktos Beiker Creek heirloom seeds.
Saulius Jasionis
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Aciu uz atsakymus :)
Sultis gersim tryse, as vadovaujuosi profesoriaus Arnoldo Ehero ir daktaro Normano Vokerio mitybos principais.
Kam idomu gali pasiskaityti patys placiau apie tai. Si informacija visiskai pakeite mano gyvenima.
Kai suzinai kas istikruju per procesai vyksta zmoguje, net susirkti pasidaro neimanoma.
Cia kaip Gž jei ekosistemoje yra visos grandys tai augalai niekada nesirks, bet tik nukrypk nuo gamtos desniu ir gausi "blyna per ausi"


http://www.sarmatas.lt/06/arnoldas-ehre ... inkavimas/
http://www.sarmatas.lt/10/arnoldas-eret ... s-sistema/
http://www.sarmatas.lt/05/n-vokeris-ko- ... rganizmui/

Atsiprasau, kad idejau nuorodas, cia joms kaip ir nevieta, bet gal kam si informacija labai pades susivokti, kaip padejo man:)

Aciu
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Morkos

Post by Hora »

nors čia irgi ne vieta, bet atsakysiu.
6 litrai :3 =2 litrai/asmeniui. Tame kiekyje vit A bus - 12000: 800 ( vit A paros norma) =15.
Paros norma viršijama 15 kartų. Perdozavimas vit A:
virškinimo sutrikimas, pykinimas, vėmimas, regos sutrikimai, svaigulio priepuoliai, nekoordinuoti judesiai. Smarkiai perdozavus skauda sąnarius ir kaulus, padidėja kepenys. Skirtingai prisitaikiusiems gyvūnams mirtina dozė skirtinga
Sėkmės. Manau, jos prireiks.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Re: Morkos

Post by inga30 »

Gal tie 2 litrai nevien morkų, bet ir kitų daržovių? Nes ir pabost turėtu greitai.
Plius tikėjmas kad išsigelbėjimas morkų sultyse irgi daykas rimtas.
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Va cia ir pasireiskia zmonems stumema propaganda apie vitaminus.
Apsinuodyti galima tik sintetiniais vitaminais, nes jie is vis yra zalingi, nors ir duoda trumpa pagerejima.
Kas per daug tas nesveika yra taikytina tik nuodingam brudui, nes nedideli kieki organizmas sugeba neutralzuoti,
o gavus dideli kieki pasireiskia apsinuodijimas.
Organizmas yra sukurtas tobulai, jis pasako kada yra gana vieno ar kito produkto,
jei tik mes nepradedam i maista deti "maisto pagerintoju".
tada apgaunam naturalia musu kune esancia labaratorija ( liezuvi ) ir pradedam ryti visa mesla tik ji " pagerinam "
Kas nores pasiskaitys, kas galvoja kad jau viska zino, na jiems gal ir nereikia. ;)
I didesnias diskusijas nesivelsiu, cia ne vieta sitai temai.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”