Morkų sultys

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Morkos

Post by lugne »

Kiekvienam savos tiesos, tik sultys tai jau yra tam tikrų medžiagų koncentracija ir pašalinta visa ląsteliena. Vadovaujantis pasakymu, kad organizmas žino kada jam ko gana, reiktų valgyt morkas ir tokio kiekio, kurį išgeriate kaip sultis, morkų tiek nesuvalgytumėt, organizmas jau seniai pasakytų "gana"
Jurga Stoškutė
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Morkos

Post by Hora »

manau, vėliau bus galima ištrinti šiuos pliurpalus.
Fiziologai teigia, kad per valandą organizmo audiniai ir organai iš sulčių vitaminų, fermentų pasisavina tiek, kiek jų yra viename gurkšnyje. Būtent taip ir reikėtų gerti šį gėrimą – ne vienu prisėdimu, o po 1-3 gurkšnius (iki 50 ml) kas valandą. Ypač šios taisyklės turėtų paisyti sergantieji vėžiu, antraip, užuot stiprinę organizmą, tik maitins piktybines ląsteles.
iš ten pat http://www.sarmatas.lt/10/juozas-ruolia ... tos-mitus/
negi šitas irgi sintetinius vitaminus stumdo?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Juozo Ruoles straipsnis apskritai praktiskai nieko vertas, nesvarbu, kad jis ten patalpintas.
Kiekvienas daro isvadas pagal turima informacija ir patirti :)
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Morkos

Post by Mama Smilga »

Su tuo vienu gurkšniuku tai jau perlenkta lazda. Mano vaikai rudenį po ne vieną šviežią morką sutašo, ir aš, ypač kai laukdavausi.

Yra teiginių, jog sultys iš tiesų paskatina insulino šuolį. Bet minkštime, kurį išmetame, yra berods antidiabetinis agentas, kuris tą šuolį neutralizuoja. Tai kam spausti sultis?
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Spausti reikia ne su centrifugine sulciaspaude bet su hidrauliniu presu. Ji is morkos palieka tik sausa lasteliena.
Kietam maistui suvirškinti reikia daug valandų. Ląsteliena faktiškai neturi maistinės
vertės, ji kaip šluota žarnyno peristaltinio veikimo metu, todėl, geriant sultis, reikia valgyti ir žalią augalinį maistą.
Sultis organizmas suvirškina ir įsisavina labai greitai, kartais per kelias minutes, virškinimo sistema tam
sunaudoja labai mažai energijos.
Norvoko miesto maistinės chemijos ir mokslinių tyrimų laboratorijoje nustatyta, jog tik trinant galima iš
ląstelienos išskirti visus gyvybiškai svarbius elementus. Tačiau jeigu negalima įsigyti tokio tipo sulčių spaudimo
mašinos ar hidraulinio preso, galima naudoti ir paprastą išcentrinę sulčių spaudimo mašiną.
Vilius
Posts: 8
Joined: Mon Jan 21, 2013 5:39 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by Vilius »

Nėra sveika valgyti tik žalią maistą be įvairių šviežių žalių sulčių: labai didelis procentas atomų, sudarančių
maistingas medžiagas žaliuose produktuose, padeda virškinti bei įsisavinti maistą, yra tarsi energijos degalai.
Virškinimas paprastai trunka 3-4 arba 5 valandas po valgio. Šie atomai, truputį maitinantys organizmą, daugiausia
eikvojami kaip kuras. Ir tik mažas procentas lieka audiniams bei ląstelėms atstatyti.
O kai geriame šviežias daržovių sultis, situacija visiškai kitokia, nes sultys suvirškinamos ir įsisavinamos per
10-15 minučių. Jos beveik visos panaudojamos organizmo ląstelėms, audiniams, liaukoms ir organams maitinti bei
atstatyti. Virškinimas ir įsisavinimas baigiasi labai greitai bei efektyviai, minimaliai būna apkrauti virškinimo
organai.
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Morkos

Post by lugne »

Jos beveik visos panaudojamos organizmo ląstelėms, audiniams, liaukoms ir organams maitinti bei
atstatyti.
Ląstelių statybinė medžiaga, kiek man žinoma yra baltymai. Kokiose sultyse gausu baltymų?
Jurga Stoškutė
sniege
Posts: 20
Joined: Mon Feb 18, 2013 11:52 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by sniege »

Norėčiau čia truputį įsiterpti ir grįžti prie paminėto sulčiaspaudžių klausimo. Girdėjau įdomų faktą, kad naudojant centrifugines sulčiaspaudes, pusė vitaminų žūva dėl to, kad sukamoji dalis įsielektrina teigiamai, o sienelės- neigiamai( ar atvirkščiai?). Taip spaudžiant sultis, reikia jų vartoti dvigubai daugiau, kas nėra taip jau gerai, ar sveika. Taigi, lieka preso tipo sulčiaspaudės, kokių neteko matyti parduotuvių lentynose. Yra žmonių, tokias pasigaminusių. Būtų gerai, jei kas pasidalintų patirtimi. Dar, tiesa, būna lėtaeigės sulčiaspaudės, gal šitos ir neįsielektrina, nežinau
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Morkos

Post by saulius »

Presas yra pas mus, savadarbis. Ten viskas paprasta, lengva pasigamint. Tik morkas turbūt reikėtų susmulkint prieš spaudžiant.
Saulius Jasionis
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Morkos

Post by zoot »

O kuo blogai lėtaeigės ,nusipirkus su metaliniais viduriais netikiu kad įsielektrintų.
Valdas
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”