Switch to full style
Atsakymo rašymas

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 7:48 pm

Man rodos, lėtaeigės labai brangios, ar 900lt. O kaip, Sauliau, pasigamint tą presą?

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 7:51 pm

Dabar neaprašysiu, nufotkinsiu kada, dabar jis kažkur sandėly, o ten tamsu... Nieko ten nėra- strypas su sriegiu ir rėmelis, mes obuolių sultis juo spausdavom, kai gerdavom. Gal ir internete galima kažką panašaus surast.

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 8:39 pm

Nusipirkau Lenkišką už 400,urmo bazėj gal 16 sand kur indai yra pigi lėtaeigė berods per 300

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 9:07 pm

Man atrodo būdavo tarybinės rankinės, suki rankena , o sliekas spaudžia. Pamenu dar ir tirštuma būdavo galima reguliuot. Ispaudų.

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 9:20 pm

zoot » Šeš Vas 23, 2013 7:39 pm

Nusipirkau Lenkišką už 400,urmo bazėj gal 16 sand kur indai yra pigi lėtaeigė berods per 300


Man rodos, reikia pažiūrėti dar, kokios medžiagos naudojamos, nes kai pigi, gali būti ir plastmasė "pigi', ir metalas, neaišku koks. Juk gyvi vitaminai susiliečia! Vat tarybine tai pasitikėčiau, sukčiavimo tada mažiau buvo :)

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 9:24 pm

Be to, sakyčiau, kad per 300lt- visai nepigi :(

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 9:25 pm

Deja tada žmonių sveikata taipat nerūpėjo kaip ir šiandien,ir išvis kur jūs sultyse sveikata matot,nors pvz. kaip suėsti savo kepenis kiekvienas sprendžia pats, kas šviežiom, kas raugintom.

Re: Morkos

Šeš Vas 23, 2013 9:49 pm

Savo patirties sulčių vartojime nelabai turiu, kadangi neturiu sulčiaspaudės- kartais sultis išspaudžiu rankomis per marlę. Pigiausias ir patikimiausias būdas :lol: Bet linkusi tikėti sulčių galia. Tiek gero prirašyta.. kompetetingų asmenų... Kiek tų cielų morkų besugriauši?.. nors jau dabar ir nebežinau, kai jūs taip kategoriškai...

Re: Morkų sultys

Ket Spa 10, 2013 6:14 am

Dabar jau nurinktas morkų derlius ir daugelis geria morkų sultis. Mano galva- gadina morkas. Jau senai įrodyta, kad geriau valgyti morkų tarkius, nes ten visa nauda. Teko matyti, kad nuo kasdieninių morkų gėrimo po kelių mėnesių patampama kiniečiu (geltona oda).
Fitoterapeutas prof Ruolia pataria, kad morką sutarkuoti iš vakaro, užpilti a.š. aliejaus, ryte pašildyti iki kūno temperatūros ir suvalgyti.

Jei aš spaudžiu morką , tarkę niekad nemetu, o sudedu į troškinius, faršą ar pan.
Atsakymo rašymas