Page 1 of 1

Gž aviena

Posted: Fri Dec 13, 2013 5:28 pm
by Egidijus
Atėjo ta diena, kai galime pasiūlyti šiek tiek Gž mėsos. Avys ganėsi Pajūrio reg. parke, Plazės rezervate, valgė lakišius, mėtas, bitkrėsles, raudonuosius serbentus, putinus, drebules, dar ko nematėme ir nepažįstame.
Šiuo metu turime 20 ėriavedžių: Romanovo, Šiurkščiavilnių, Rackų, ir mišrūnių. Rackas laikome atskirai, stebėsime kaip jos žiemoja mūsų sąlygomis, jų vilna ypatinga. Šiurkščiavilnės avys išsiskiria ne tik savo laukiniškesne išvaizda, bet ir būdu. Norime pakeisti avinus į šiurkščiavilnius, tad pjausime du Romanovo ėriukus-patinus, Viltšyrhorną, subrendusį aviną ir subrendusį mišrūną su Gruziniška veisle.
Visi ėrieną pardavinėja gerokai brangiau, nei subrendusią avieną. Mes labiausiai vertiname subrendusių patinų mėsą, ypač vidinius jų organus. Ji būna kietesnė, ryškaus skonio. Dabar prieš žiemą prikaupta lajaus.
Todėl ėrieną siūlome už 30lt/kg, o subrendusią 50lt/kg.
Pasiimti reikės patiems, Zujūnų sen., Vilniaus raj. Norime, kad pamatytumėte iš kur atkeliauja jūsų maistas.
Sąlygos galioja tik Gž forumo dalyviams.
860765342