Arbatinis grybas. [Ieškau]

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

SKazas
Posts: 34
Joined: Tue Sep 21, 2010 11:56 am
Location: Vilnius
Contact:

Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by SKazas »

Turiu priklausomybę actui, bet galvoju kuo jį čia pakeitus bent jau kartais :)
Prisiminiau tokį arbatinį grybą ir man patikdavo gerti tą rūgštelę:
http://www.valdopatarimai.lt/maistas/arbatinis-grybas/
http://www.sekunde.lt/content.php?p=read&tid=10855

P.S. Dar radau, kad yra "pieno grybas":
http://www.dykai.lt/idomybes/2010062611 ... id-48.html
Bet šitas reikalauja kasdien pieno ir tiek kefyro nesuvartosiu :) Ir tas kefyras ar "tikras" kefyras- kiek žinau, kefyras rauginamas spec. kultūrų pagalba- grybeliai kažkokie, ar čia bus kaip tradicinis kefyras?

Dar yra ryžių grybas:
http://ekologija.blogas.lt/indijos-juro ... 11192.html
Na šitam nereikia rūpintis pienu, tad auginimas paprastesnis.

Gal kas turit šitų grybų ir galite pasidalinti?
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by pirtininkas »

pieno gryba zinau kur gauti......
SKazas
Posts: 34
Joined: Tue Sep 21, 2010 11:56 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by SKazas »

Gal pats vartoji tą produktą? Kaip skonis? Priežiūros daug? Kas būna, jei kelias dienas neduosi pieno? Gal išgyvens :) Juk nesivežiosi su savimi :D
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by saulius »

Užeik į homosanitus.lt, grybų ten nerasi, bet gal rasi ar gausi kitus, svarbesnius atsakymus.
Saulius Jasionis
SKazas
Posts: 34
Joined: Tue Sep 21, 2010 11:56 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by SKazas »

Ne dėl "stebuklingų" galių kaip liaupsinami šitie grybai mane domina.
Tiesiog išsikėliau tikslą kuo daugiau užsiauginti/susigauti maisto, kuo mažiau pirkti ir ypač iš parduotuvių. Nauji skoniai, mažos išlaidos (nebent pradinei žaliavai), ir greičiausiai daug sveikiau- bent jau nesąmonių neprifarširuota papildomai :)
Tai ir galvoju, kad tegu man kefyrą, gaivų gėrimą daro grybai- mano užduotis tik pasirūpinti pradine žaliava :)
O ir visai įdomu auginti, rinkti, gaudyti maistą- tai mano asmeninis "atradimas" ir jaučiuosi "netuščias". Čia ne kartonkėje prie plokščiaekranio sėdėti ;)
HS aš skaitau :)
O kas liečia maisto parinkimą pagal save, įsigilinant, išanalizuojant ir taip toliau, tai toks gyvenimo būdas kokį dabar gyvenu, neleidžia. Tad nesuku galvos dėl cukraus, mielių, acto- vartoju kas skanu, ir vis "skaninuosi" ne masinės gamybos produktais.
Pirtinikas, o konkrečiau galima? Kur, už kiek ir t.t.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by nawjia »

o tai grybo kefyras turi kažkokių privalumų prieš bakterijų kefyrą?
`šėršė lia fam`
SKazas
Posts: 34
Joined: Tue Sep 21, 2010 11:56 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by SKazas »

Paragauti visgi gerai būtų, tik kad daug priežiūros reikia.
O įdomu gavus paprasčiausio "gyvo" kefyro, gal nenorint gamintis kefyrą, galima bent savaičių pauzę padaryti?
Radau įdomios info:
http://xneox.com/spauda/kaip-atskirti-g ... negyvo.php
Kažin susiradus "gyvą", galima būtų iš kaimiško pieno pasidaryti kefyro? Grybų nereiktų :)
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by nawjia »

duonikės kumpelį įmetei į pieną - va tau ir kefyras po poros dienų :)) nu arba rūgpienis tiksliau :)
`šėršė lia fam`
SKazas
Posts: 34
Joined: Tue Sep 21, 2010 11:56 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by SKazas »

Rūgpienį pasigaminu kartais, bet mane domina kefyras. Ir be duonos surūgsta kaimiškas pienas ;)
Ajida
Posts: 81
Joined: Sun Jun 13, 2010 12:56 pm
Location: Vilkaviškis
Contact:

Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]

Post by Ajida »

Arbatos grybą turiu, tik šiuo metu palikusi acto gamybai. Jei jis po šito proceso bus dar gyvybingas, galėsiu padovanoti. Sekančią savaitę grįšiu namo ir patikrinsiu.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”