Kopūstai

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Liuce
Posts: 6
Joined: Fri Feb 25, 2011 9:04 pm
Contact:

Re: Kopūstai

Post by Liuce »

Dirvinis vijoklis( covolvulus arvensis)- nuodingas visas augalas...nors turi gydomųjų savybių.
povils
Posts: 125
Joined: Thu May 05, 2011 1:17 am
Location: Panevėžys

Re: Kopūstai

Post by povils »

Dirvinis vijoklis stabdo vėžio vystymąsi
http://www.gamtosproduktai.lt/index.php ... s_vijoklis
Karve Supermodelis

Re: Kopūstai

Post by Karve Supermodelis »

Pasakykite, kodel mano mulciuoti kopustai elgiasi sitaip:
Pirma galva isaugo beveik be kirmino, isogo nediduke, bet apysveike. Antra galva yra sukama, nediduke, bet jau su kirmineliais, o trecia laabai sunkiai sukasi... Su salia auganciais brokoliais tas pats.
Gal kazka netaip dariau?
Sodinau i zeme, kurioje pries mazdaug 7metus buvo darzas. O 7 metus buvo uzleista pieva.
As iskedenau zeme ir i ja pasodinau kopustu ir brokoliu daigus. Kruopsiai apmulciavau: uzdejau zole. Kokius 5 kartus po 5-7 cm. Palaistydavau.
Augo bujojo mano kopustai ir brokoliai. Bet kai reikejo sukti galvas, pradejo menkti. Brokoliai isaugo dideli galingais lapais ir vos iziurimais ziedynais...

Mano naudojama technologija turi klaidu.
Gal padesit?
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Mulčias

Post by Vėjai »

Mano kopūstai ir brokoliai,kalafijorai elgiasi labai panašiai - lapai milžiniški, augalas labai sveikas, bet "produkcija" mažutėlė. Mama vis sako, kad gerai maitindama mulčiumi,permaitinu ir išvariau viską į lapus. Visus daigus išsiauginau pati.
Laimis Žmuida
Posts: 1173
Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm

Re: Kopūstai

Post by Laimis Žmuida »

Kirminėliai nesuspėja ant pirmosios galvos, jie atsiranda truputį vėliau, todėl ir nugriaužia vėlesnes galvas. Pas mane irgi pirmieji kopūstai buvo labai puikųs, o dabar va kirminėlių prisiveisė.

Su kopūstais sunkus atvejis, nes net jei taikai gerą agrotechniką, tai vis tiek jie kirmyja, nes bloga jų genetika. Per tiek laiko praradę atsparumą gimtis nuo kenkėjų, nes buvo ilgai auginami su chemija ir nereikėdavo jiems gintis. Reikia pasigaminti savų sėklų, be chemijos, tada kopūstai turėtų vėl išmokti gintis.

O ar pas jus gera agrotechnika, tai nežinau. Nesu jų dar įvaldęs. Tegu kiti pasako. :)
Kvaki

Re: Mulčias

Post by Kvaki »

O mano kaip tik atvirškčiai.
Visi kopūstai, brokoliai ir kalafiorai pirktiniai daigai, ir mulčiiuoti.
Iš proto visi eina. Ankstyvieji kopūsčiukai net sproginėt pradėjo. Jau ir vidutinio ankstyvumo galvas gražiausias susukę. Vėlyvieji irgi galvas rodo jau. Net ir patys nupiepusiausi daigai atsigavo ir bujoja.
Brokolius vakar visus nupjoviau, nes jau žiedynai skleidžias. Tik vieną pabandymui palikau. gal sėklos netyčia subręs.
Tik kalafijorų žiedų dar nesimato :roll: Bet jie kiek suprantu vėliausiai žiedus parodo.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Mulčias

Post by saulius »

Gal ne perkaitimas, bet šiaip labai geros sąlygos augimui, šilta ir šlapia. Gal dirva labai įšilo prie šaknų? Dėl to galvas turėtų kraut, bet gal vėliau, kai kiek atvės. Deja, kopūstuose aš ne specialistas, o brokolių niekada neauginau, nei visų kitų retųjų kopūstų.
Permaitinimas tikrai nekaltas, mulčiu neįmanoma permaitint.
Saulius Jasionis
Irvel
Posts: 16
Joined: Wed May 11, 2011 11:12 pm
Contact:

Re: Kopūstai

Post by Irvel »

Su kopūstais man šiemet visiškas nulis. Ir taip tokie išsigandę buvo, o dabar liko tik stimburiai. Taip negailestingai nuvalgė viską, kas valgoma. Savaitgalį aš juos apžiūriu, kirminukus nurenku, tų drugelių nesimato kad skraidytų. Per savaitę jie be priežiūros. Bet ne tik kirminukai, sraigių ant mulčio irgi kiek nori. Valgė per savaitę kas netingėjo. Nu ką padarysi. Šiemet gavosi taip, gal kitais metais bus geriau. Pati daigus auginsiu.
rasuolė

Re: Mulčias

Post by rasuolė »

Pasak tradicinės žemdirbystės - kopūstai labai reiklūs dirvos sudėčiai (ta prasme sunkesnėj dirvoje, vėliau ima galvas sukti) ir derlingumui. Jie mėgsta silpnas priemolio ar priesmėlio, neutralaus arba silpno PH dirvas su daug humuso... taigi jei nesuka - vadinas neprivalgo pakankamai, o ne persivalgo... Drėgmę irgi kopūstai mėgsta... ir dar šilumą (aišku ne agurkai, bet mėgsta kad dirva būt šiltesnė vegetacijos pradžioj) - gal pradžioj kiek vėsiau jiems buvo, ir vėliau galvas sukti pradės.
Mano kopūstai, tiek mulčiuoti, tiek šalia tradiciniam darže salietra patręšti, auga pokolkas vienodai, visi vėlyvieji, visi dabar galvas sukt pradėjo. Ir kirminai juos vienodai graužia - ant kurio kiaušinėlių padėjo - ten kirmelės ir graužia. Mulčiavau nupjauta smulkinta vejos žole - valgosi ji greit, tik spėk kraut... ir storai neužkrausi gi, ims negeri dalykai dėtis, matyt tinkamas kopūstams toks mulčiavimas. O tie žiediniai matyt kaip gėlės, visgi žiedus kraut reik. Tai čia jei perdaug azoto - daug lapų, mažai žiedų, o per daug azoto dirvoje susikaupia jei organika irsta be deguonėje terpėje, arba mulčą suvalgė, ir organizmai mirė iš bado.
Eimutė
Posts: 682
Joined: Thu Sep 23, 2010 1:08 pm
Location: Širvintos
Contact:

Re: Kopūstai

Post by Eimutė »

Kai norisi, kad kopūstai užaugtų ir negali ramiai žiūrėti kaip vikšrai doroja tavo maistą priseina su jomis kovoti. Perskaičiau patarimą, kad jiems blogai nuo miltų. Taigi vikšruotus kopūstus apibarsčiau miltais. Vikšrai žuvo.
Širvintos
Post Reply

Return to “Daržininkystė”