Ar galim apseit be gydytojų ?

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Renata
Posts: 214
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:59 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: GŽ ir gyvulininkystė

Post by Renata »

Praktiškai pagal visas pagrindines mitybos sistemas, duona su lašiniais ir cibuliu - idealus derinys :D Nes ten yra angliavandeniai su riebalais ir žalia daržove :!:
inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Medaus kokybė

Post by inga30 »

Na spresti kiekvienam juk pačiam,žinau kad nevienas miršta nuo išsekimo.
Bet kad visos ligos susijusios su mityba sunku paneigti.
Neseniai teta buvo palangoj kažkokioj sveiko gyvenimo mokykloj,vienas vyras atvažiavo gerdamas tabletes saujom nuo širdies, po keliu savaičiu likusias išmetė.
Mano šaltinis yra T.colin campbell, ph.d. ir thomas m. campbell natūralus būdas išvengti ligų
Johannes f. coj maren franz naujoji priešvėžine mityba kaip sustabdyti vėžio gena.
Bendram išprusimui gali perskaityt kiekvienas,kas dar visko nežino.
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by Žibutė »

Beje, dar vieną dalyką sužinojau: reikia maudytis rudenį ir žiemą tvenkinyje
jei jau daugiau nebegimdysi - maudykis. Jei nori vaikų, nežaisk tokiais ekstrimais. Tada nei imbieras su čemeryčiomis nepadėtų, jau daug kas seniai praktikavusių tokius "sportus" jų atsisako. Mes ne sibiriečiai, deja...

O dabar receptai "į temą"

Kaip paruošti rupūžės antpilą

Pagautą rupūžę (pavasarinę, neršto metu) "numaudyti" - nuplauti su muilu po tekančiu vandeniu ir įleisti į stiklainį su degtine.
Proporcijos:
matavimo vienetas - degtukų dėžutė. Jei rupūžės dydis kaip dėžutė, reikia 0,5 l geros kokybės degtinės. Spiritas netinka, nes gaunasi perdaug stipri tinktūra.
Jei rupūžė didesnė nei degtukų dėžutė, atitinkamai imti daugiau degtinės.
Prieš maudynes geriausia palaikyti rupūžę bent parą vėdinamame inde, priklotame popieriaus, kad ji išvalytų savo skranduko turinį, bet negalėtų iš jo išlipti ir pabėgti.

Įleidus į stiklainį su degtine, rupūžė jame ... prigeria, bet baigia gyvenimą girtutėlė, išskirdama savo veiklias medžiagas. Kai ji nustoja plaukioti, apgaubti indą kažkuo tamsiu (aš naudojau juodą parduotuvės maišelį) ir laikyti šaldytuve dvi savaites.
Tada išgriebti gyvūną ir išmesti, o skystį (jei reikia) perkošti per marliuką, bet jei palaikysite parą ir skrandukas bus švarus, nieko košti nereikės.

Kaip vartoti?
Pradėti gerti rytais tuščiu skrandžiu nuo pusės kavos šaukštelio (pusė arbatinio), gerti dvi-tris dienas tokį kiekį, ir palaipsniui didinti dozę iki arbatinio šaukštelio, daugiau kaip arbatinį gerti negalima.
Gerti 21 dieną, savaitė pertrauka, ir vėl 21 dieną, savaitė pertrauka, ir gerti kol galėsite, nes organizmas gali pasufleruoti, kad jam gana, ir tiesiog nebesinorės gerti vaisto. Klausyti intuicijos.

Kartoti po pusmečio (arba geriau kad nereikėtų kartojimo). Stiprus priešvėžinis vaistas, bet padeda tik pirmose stadijose, trečioje ir didesnėje stebuklų nepadarys...

Skruzdėlynas

Puikus vaistas nuo reumato, radikulito. Bet kas gydėsi, pataria nusirengti ne iki pusės, bet iki ... trusikėlių nusirengus gulti ant skruzdėlyno, bet kentėti 5 minutes.
Skruzdes "nušluoti" su kokiu šepetėliu, ir būkite su kitu žmogumi, kad jis nupurtytų skruzdes.
Geriausia - didžiosios juodos miško skruzdės. Jų rūgštis ne tokia aitri, bet gydo veiksmingai. Galima kelio sąnarius leisti "apsisioti", jei juos skauda (skruzdės gi nesukandžioja, bet "apsižymi")

Kas alergiški skruzdžių rūgščiai, nerizikuoti.
Kaip patikrinti alergiją? A vat šito nežinau, kaip skruzdes tkrinti :) Aš nealergiška :D
Jovke
Posts: 123
Joined: Mon Oct 11, 2010 12:17 am
Location: Vilnius-Semeliškės
Contact:

Vaistažolės

Post by Jovke »

O aš šiais metais prisidžiovinau visokių vaistažolių, jau antrus metus turėsiu, labai padeda sveikatai, tik reikia, aišku, su jomis atsargiau elgtis. Pvz, negalima gerti medetkų arbatos pas ką mažas spaudimas, ramunėlių daugiau nei trys dienas, nes naikina skrandyje esančias bakterijas. labiausiai man patinka liepžiedžiai ir aviečių lapai (jie man padeda, kai tik pajaučiu pirmus karščiavimo simptomus). Dar mažai žinau, bet gal kam nors ši informacija pagelbės. Viena žolininkė sakė, kad atsargiau su žolynais, jei kam įdomu, jos vardas Aušra Žvirblienė, ji yra parašiusi keletą knygų, pasidomėkit :D
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau. ;)
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Gamtos patarimai

Post by saulius »

Jau įdomu darosi. Jeigu žmogus laiko save "sveikuoliu", aiškina, kad tą ir tą valgyt labai blogai, dvasią ar ką ten užteršia ir ligas sukelia- būtinai domisi vaistažolėmis, prisirenka, prisidžiovina, pasakoja kas ten nuo ko. O man labai keista: jei toks protingas, tai kam vaistažolės? Iš kur tos ligos, jei žinai ką valgyt ir kaip gyvent, kad sveikas būtum?
Saulius Jasionis
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Gamtos patarimai

Post by dage »

Tai žolininkė gal sveika, kitus, nesveikus gydo? :)
Dalia
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Gamtos patarimai

Post by saulius »

Kalbu apie tuos "sveikuolius", kurie sau prisirenka.
Saulius Jasionis
Ineta
Posts: 43
Joined: Mon Feb 07, 2011 11:35 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by Ineta »

Dėl žolelių vartojimo yra kelios teorijos.

Viena iš jų teigia, kad negali būti per daug žolelių. Jos yra visada naudingos ir galima vartoti neribotą laiką, neribotą kiekį. Šios teorijos šalininkas yra Stolešnikovas.

Kita gi teorija teigia, kad yra vaistinės žolelės, ir maistinės žolelės. Maistines žoleles galima vartoti neribotą laiką ir neribotą kiekį.

Bet kokiu atveju, manau, kad žmogui reikalinga įvairovė. Žolelių įvairovė taip pat.
Utenos rajonas, Užpalių parapija, Remeikių kaimas
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by vigintas »

Mano mociute, smetonineje lietuvoje, virtuveje, kasdieniniai ruosybai naudojo 42 vietines zoleles, zinoma skirtingiems patiekalams. Varske ir rauginti pieno produktai be mairuno - pinigai vejais. Mairunas padeda isisavinti varske :) ir taip toliau per zolytes. tai nera medicina, tai senoliu patirtis :) O kiek zolyciu pavadinimu virtuveje galime nors isvardinti siais laikais ????
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Ar galim apseit be gydytojų ?

Post by saulius »

Šiandien močiutė papasakojo tokį atsitikimą. Po karo miesto turguje matė pietaujančius vyrus, o vienas jų gėrė pieną, užkąsdamas bulkute. Ir jai labai pagailo to žmogaus, kuris "tiek biednas, kad neturi ko pavalgyt". Iki tol nebuvo mačiusi vyro, valgančio pieną su bulkute. Sako, taip valgydavo ubagai... O dabar- normalu ;).
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Sveikata”