nežinau ar patarimas padės, bet...
turiu elektrinę džovyklę namuose. Jei turėčiau pečių, tai jos nenaudočiau. Skleidžia triūkšmą erzinantį - kaip mikrobangų krosnelė, tik kriaušėms džiovinti neužtenka ir vienos paros. Galima išprotėti nuo to garso, jei visą dieną esi tame pačiame kambaryje.
pečius turi tik vieną trūkumą - temperatūros tiksliai nenustatysi ir 'feno' / 'vėjelio' neturi, tai su mažesne temperatūra sunkiai, ilgai džiūsta, gali pradėti ir gesti vaisiai. Reikia karšto pečiaus, o tada džiovintų vaisių sąvybės prastesnės.
Mano vaikai labiausiai pamėgo džiovintas kriaušes, nors džiovinau braškes, žemuoges, avietes, mėlynes, obuolius. Mano močiutė pasakojo, kad anksčiau džiovindavo ir morkas. Kai vaikams norėdavosi saldumo, tai tėvai duodavo džiovintų morkų. Prisiminimuose jos būdavo labai saldžios ir skanios.
Pabandžiau ir aš - morkos gavosi tokios karčios, kad neįmanoma valgyti. Tokių veislių, tokių saldžių morkų kažin ar dar galima gauti?