zenzenas » Ant Spa 18, 2011 7:07 pm
cia jau dziovinta mesa gaubasi.
Mano receptas:
Imu kiaulienos, jautienos, stirnienos ar sernienos ispjovas (nesu vegetaras), t.y. mazdaug po 300-400 gramu ir ziuriu, kad butu pailga, paprasciau gaminti. Nupjaustau visus iebalus, nes turi buti tik raumuo. Imu indeli su dangteliu, sudedu mesa ir uzpilu pilnai druska ir saldytuvan. Karta per diena apvartau ir siektiek dapilu druskos, kad mirktu druskoje. Saldytuve laikau penkias paras. Kadangi darau pirmadieniais, tai sestadieni isimu is saldytuvo, imu kibira, pripilu salto vandens ir ten sudedu mesa, kuria pries tai nuplaunu. Mirkoma dvi valandas, keiciant vandeni kas pusvalandi, t.y. vandeni ispilant ir uzpilant svariu vandeniu. Isemes dedu ant ranksluoscio, uzdengiu kitu, dedu medine ar plastikine lentute ir uzdejes ant virsaus uzspaudziu svoriu, paslegiu. Svori naudoju kazkur 5-6 kg. Taip laikau para, kad visas vanduo pasisalintu.
Isemes darau taip: saukstelis pipiru, sausktelis garstyciu, saukstelis kmynu ir saukstelis saldzios dziovintos papeikos, na as dar dadedu astrios. Juos sumalu kavamale ar galima sugrusti uzpilu truputuka vandens, kad butu tirsta pasta ir ja aptepu mesyte. Mesyte vel sudedu i dezute ir dviem parom i saldytuva, tik vartyti reikia daznai, kad prieskoniai isigertu tolygiai. Tada po tu dvieju paru isimu ir graziai irengiu i marles rubeli, nestorai apvynioju marle ar bintu (kaip mumija), perrisu siulu ir kabinu ar virs krosnies ar ties radiatoriumi (vasara nesu i prapuciama malkine). Laikau apie 7-14 dienu, nes megstu sausesne mesyte.
Kils klausimu-rasykite i AZ