Arbatinis grybas. [Ieškau]
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Arbatinis grybas acto gamybą išgyveno. Jeigu yra norinčių, galiu grybu pasidalinti.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Ajida, o kaip gaminti actą su arbatos grybu? tiesiog palikti ilgesniam laikui, ar dar kažką daryt reikia?
Beje, jei dar yra norinčių, galiu atiduot šmotą to grybo.
Beje, jei dar yra norinčių, galiu atiduot šmotą to grybo.
Šokančios saulės namai: čia gyvena mano darbai iš sidabro, akmens, gintaro, stiklo, keramikos ir saulės spindulių.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Arbata padaroma saldesnė ir paliekama 2-3 mėnesiams. Po to perkošiama ir paverdama 20-40 minučių. Labai skanu ir ant salotų, ir mėsai marinuoti.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Ajida, truputį padėkite Nežinau kiek maždaug dėti cukraus ir kokio stiprumo arbatą padaryti, nes paprasčiausiai jei ir geriu arbatą retkarčiais, tai be cukraus. Tad pagal skonį užsaldinta man nieko nesako . Kažkodėl naujoje arbatoje grybas paviršiuje plaukioje, ir kur yra kontaktas su oru, pelija. Kiek dėjote cukraus, kai ruošėte kelionei? Įtariu aš mažokai įdėjau.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Atsakysiu vietoj Ajidos. Aš į nepilną trijų litrų stiklainį (arbatos būna iki tos vietos, kur siaurėt pradeda) dedu 5 valgomuosius šaukštus cukraus. Pelyt neturėtų. Siūlyčiau apipelijusias vietas atsargiai nulupt arba išpjaut jei neatsilupa.
Šokančios saulės namai: čia gyvena mano darbai iš sidabro, akmens, gintaro, stiklo, keramikos ir saulės spindulių.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Dar pamiršau parašyt, kad arbatos stiprumas nelabai veikia grybo augimą. Darykit tokią, kad skanu būtų gert. Aš, pavyzdžiui, darau visokių žolių arbatą, nes juodos nemėgstu. Galima daryt ir iš žaliosios arbatos. Čia labiau skonio reikalas.
Šokančios saulės namai: čia gyvena mano darbai iš sidabro, akmens, gintaro, stiklo, keramikos ir saulės spindulių.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Po acto gamybos grybas gali nusilpti, tai gal dėl to ir atsirado pelėsis. Pelėsį labai gerai pašalinkit su visu sluoksniu. O grybo sustiprinimui geriausia naudoti žalią arbatą. O saldinti pagal rekomendacijas 3 litrams stiklinė cukraus, bet aš naudoju mažiau. Daugiau ką patarti nežinau. Zdraica parašė labai gerai. Jei pelėsio nepavyks atsikratyti, vadinasi kolonija išsigimė, ir grybą geriau išmeskit.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Gal kas Vilniuje turi pasidalinti arbatos grybo?
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Turiu. Reiktų atvažiuot iki Balsių pasiimti.
Šokančios saulės namai: čia gyvena mano darbai iš sidabro, akmens, gintaro, stiklo, keramikos ir saulės spindulių.
Re: Arbatinis grybas. [Ieškau]
Galiu pasidalinti, jau paaugo. Atvykti reiktų iki prie Panoramos esančios Lukoil degalinės. Jei dar reikia, asmenine žinute parašykit.