Kaip nesugadinti GŽ maisto
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Nieko neatradau, Jovke. Tiesiog valgau viską, kas patinka ir nedarau iš mitybos religijos. Tuose straipsniuose viskas parašyta, maždaug taip ir darau, neskaitant saldainių kartą per savaitę ir cigarečių .
Saulius Jasionis
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Pirtininke, kol priėjau prie interneto su garsu, jau neberandu nuorodų į filmus. Jei galėtumėt, įdėkit dar kartą.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Nebent asmenine žinute. Jeigu moderatoriai ištrynė- reiškia forume jų neturi būt.
Saulius Jasionis
-
- Posts: 1831
- Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
- Contact:
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Sauliau, yra mielų naivių žmonių, kurie mano, kad mitybos pakeitimas - tai jau dvasingumo apraiška, ir vos ne pati ryškiausia. Matyt, todėl apie gamtos vaikus sakote, kad jie kalbų apie tai negirdi.
Bet iš tiesų ne. Galima suorganizuoti idealią mitybą kokiam,pvz., recidyvistui... Akivaizdi netvarka jo dūšioje nuo to niekur nedings.
Bet iš tiesų ne. Galima suorganizuoti idealią mitybą kokiam,pvz., recidyvistui... Akivaizdi netvarka jo dūšioje nuo to niekur nedings.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Gal kas žinot kaip ten yra su tais žaliavalgystėj aukštinamais fermentais. Mano galva tai, kad juos suvalgai "gyvus" jokios prasmės neturi, nes skrandyje visiems ten fermentams suvalgytiems būna šabaš. Tai tada virtas fermentas lygus suvalgytam "gyvam" fermentui.
Jurga Stoškutė
-
- Posts: 1083
- Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
- Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
- Contact:
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Netikėkit vaistų reklamom Jeigu taip būtų, nei vienas gyvūnas, turintis skrandį, negalėtų gyventi, nes žarnyne nebūtų bakterijų, fermentų ir t.t. Realybėje yra kitaip.
Žilvinas Žurauskas
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Va ką radau:
Ir nuorodą galiu duot : http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanit ... s_atskiraiskrandžio fermentai ir rūgšti jo terpė baltymų nevirškina, o tik ruošia juos tolimesniam virškinimui, kuris vyksta plonajame žarnyne.
Saulius Jasionis
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Lugne, jei nori apie fermentus pasiskaityti, gali įsigyti Hiromi Šinja knygą, atrodo "Fermentų faktorius" vadinasi. Tai gydytojas, kurio eksperimentai ir atradimai medicinos moksle yra pakankamai autoritetingi. Gal paaiškės fermentų nauda.
Nuo savęs galiu papasakoti ką esu skaitęs, neatsimenu bandymų autoriaus, bet atsimenu bandymo aprašymą, maždaug viskas buvo taip: buvo paimtos dvi stiklinės ir į abi įpilta grobuonio (žvėries) skrandžio sulčių. Tada į vieną stiklinę buvo įmesta virta varlė, o į kitą - nevirta "žalia". Nevirta varlė per berods valandą laiko beveik visiškai ištirpo, virta varlė tokiose pačiose sultyse tik susitraukė, susiraukšlėjo ir šiek tiek buvo apvirškinta. Paaiškinama tuo, jog aukos fermentai padeda save susivirškinti.
Aš nežinau, kas rašo straipsnius homosanitus, todėl nežinau kiek juo galima pasitikėti, kiek jo informacija yra teisinga ar tiksli. Bet kuriuo atveju, manau niekas nesiginčija, jog apdirbant ir ilgai laikant maisto produktus, jų kokybė mažėja, todėl termiškai neapdorotame maiste yra visuomet buvo, yra ir bus daugiau įvairių vitaminų ir mikroelementų.
O visuomet yra geriau išbandyti pačiam, aš nebegeriu vaistų prieš miegą nuo skrandžio žaizdų ir miegu puikiai, vien dėl to, kad pradėjau daug daugiau vartoti žalio maisto. Aš nesu vegetaras, vartoju ir žalią mėsą, žuvį - džiovintą, vytintą ar pagal Sauliaus receptą marinuotą. Todėl sakau visuomet geriau pabandyti pačiam ir pasirinkti.
Nuo savęs galiu papasakoti ką esu skaitęs, neatsimenu bandymų autoriaus, bet atsimenu bandymo aprašymą, maždaug viskas buvo taip: buvo paimtos dvi stiklinės ir į abi įpilta grobuonio (žvėries) skrandžio sulčių. Tada į vieną stiklinę buvo įmesta virta varlė, o į kitą - nevirta "žalia". Nevirta varlė per berods valandą laiko beveik visiškai ištirpo, virta varlė tokiose pačiose sultyse tik susitraukė, susiraukšlėjo ir šiek tiek buvo apvirškinta. Paaiškinama tuo, jog aukos fermentai padeda save susivirškinti.
Aš nežinau, kas rašo straipsnius homosanitus, todėl nežinau kiek juo galima pasitikėti, kiek jo informacija yra teisinga ar tiksli. Bet kuriuo atveju, manau niekas nesiginčija, jog apdirbant ir ilgai laikant maisto produktus, jų kokybė mažėja, todėl termiškai neapdorotame maiste yra visuomet buvo, yra ir bus daugiau įvairių vitaminų ir mikroelementų.
O visuomet yra geriau išbandyti pačiam, aš nebegeriu vaistų prieš miegą nuo skrandžio žaizdų ir miegu puikiai, vien dėl to, kad pradėjau daug daugiau vartoti žalio maisto. Aš nesu vegetaras, vartoju ir žalią mėsą, žuvį - džiovintą, vytintą ar pagal Sauliaus receptą marinuotą. Todėl sakau visuomet geriau pabandyti pačiam ir pasirinkti.
Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto
Na taip, skrandy nesuskaidomas baltymas iki aminorūgščių, bet pakankamai paveikiamas, kad su maistu gauti fermentai taptų neaktyvūs.
Tas pats homosanitusTodėl bet kuris baltymas, gautas su maistu, turi būti suardytas bent jau iki peptidų, kad iš jų galima būtų pastatyti savos konstrukcijos originalų baltymą. Maisto baltymas gali būti sudarytas net iš keleto tūkstančių aminorūgščių junginio ir pirmas veiksmas, kurį organizmas turi atlikti su atkeliavusiu į skrandį baltymu – tai „sudraskyti“ baltymą į kuo smulkesnes dedamąsias. Šio darbo atlikėjas ir yra mūsų aptariamoji druskos rūgštis,
Jurga Stoškutė