Kaip nesugadinti GŽ maisto

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Žibutė »

Kol gydytojas dirba medicinos įstaigoje, jis negali atvirai kalbėti apie medicinos daromą žalą. Tokios taisyklės...

Viename susitikime gana garsi Vidaus ligų gydytoja, dabar jau pensininkė. pasakė:
- "na aš jau pensijoje, ir manęs niekas nebenubaus už tai, kad kalbėsiu tiesą."

Ji pasakojo apie daug vaistų, kokiu būdu jie kenkia, paminėsiu tik vieną. Išsitraukiau užrašus ir pasitikslinau.

Yra toks vaistas Mezym.
Mezym vartojamas tuomet, kai kasa nepakankamai gamina ir išskiria virškinimo fermentų ir tai sukelia virškinimo sutrikimų.
Medikai rekomenduoja (o visagalė reklama brukte bruka kaip nereceptinį vaistą) gerti kasdien.
Tai va. Vieną šio fermento tabletę galima gerti kartą į penkis metus
Pasirodo tas fermentas nuslopina kasos veiklą (o jei kokiam organui po užpakaliu pakišamas vežimėlis su ratukais, kam jam stengtis dirbti?) ir kasa visiškai ima nebeatlikti savo funkcijų.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by vigintas »

O aplamai jei ziurint pragmatiskai, gero maisto, tokio kaip vytinta mesa, dziovintos slyvos su bruknemis, dziovinti laukiniai obuoliai ir t.t. ryti visai nereikia... Visos gerosios medziagos geriausiai isisavinamos per gleivine, konkreciai burnos, burnoje didiziausia geruju bakteriju ivairove... o jau toliau visokios rugstus ir agresyvios terpes. Pvz begant krosa, jei tokio maisto paprasciausia uzsikisi uz zando, jo visos gerosios medziagos bus isisavintos per koki 15 min, tai kas lieka is isciulptos mesos geriau isspjauti, nei ryti :)
vienu zodziu yra slubo vokiecio principas - kas ilgai valgo, ilgai gyvena :)
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by nawjia »

Zibute, issitraukite tuos uzrasus placiau i atskira tema, labai idomu, busim dekingi.
`šėršė lia fam`
Jovke
Posts: 123
Joined: Mon Oct 11, 2010 12:17 am
Location: Vilnius-Semeliškės
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Jovke »

Joa, aš irgi bandau įtikinti vaikiną, kad jis negertų to Mezym, bet jo atsakymas toks:''Ir taip viskas nesveika.'' Ir ką su tokiu žmogum daryti? :shock: :D
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau. ;)
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Žibutė »

Jovke, o ką tas vaikinas turi minty sakydamas, kad nesveika?
Maistą?
Aplinką?
Orą?
Vandenį?

Greičiausiai šiuos faktorius ir išvardintų :)
Bet galima kiek įmanoma ilgiau išsaugoti sveikus bent savo vidaus organus.

Nawjia, kad ne tiek ir daug mano tuose užrašuose kažko konkretaus prirašyta. Svarbiausia, į ką reikia atkreipti dėmesį apskritai geriant vaistus - tai paimti anotacijos lapelį ir atidžiai perskaityti skyrelį šiuos skyrelius:

1) Pašalinis poveikis
ir

2) Ypatingi vartojimo nurodymai
O konkrečiai apie mazym parašyta va kas:
Pacientams, sergantiems mukoviscidoze, galimos vaisto vartojimo komplikacijos yra vidurių užkietėjimai ir žarnų užsikimšimai (intestinalinės obstrukcijos). Esant į žarnų užsikimšimą panašiems sutrikimams, įsidėmėtina, kad vartojant šį vaistą, yra didesnė žarnų susiaurėjimo galimybė.

Gydytoja aiškino, kad žodis "galimos" slepia įspėjimą, kad vaistas būtent ir skatina tokius sveikatos sutrikimus.

Bet kiekvienas vaistas tampa priklausomybe - tai tarsi užslėpti narkotikai. Organizmas pripranta pats nedirbti, nes visą jo funkcijų darbą atlieka vaistas. Kasos fermentas? Reiškia kasai savo gaminamų fermentų jau nebereikia pačiai išskirti, ir per kažkurį laiką kasa apskritai nustoja pati juos gaminti, Argi ne priklausomybė nuo vaistų? Juk tada ateityje be vaisto žmogus niekada nebeišsivers. bet koks biznis farmacijos kompanijoms...
Kai pasakė gydytoja - farmacijos firmoms žmogus yra tik statistinis vienetas, savo gyvenime vartosiantis vaistus ir nešiantis pelną.

O gal skaitėte vokiečių tyrimus apie skiepus? Jau vokiečių nacija ima atsipeikėti, kad vokietukai leisgyviai gimsta. O kad šalis galutinai "neįdegtų" Afrikos ar nepageltonuotų rytiečių sąskaita, pradėjo apie išlikimą galvoti :roll:

Naujausi vokiečių tyrimai: skiepų poveikis vaikams
Autorius: ekologija.lt


2011 m. lapkričio mėnesį Vokietijos mokslininkai paskelbė nepriklausomos apklausos, kurioje tirta 9948 neskiepytų vaikų iki 19 metų amžiaus sveikatos būklė, rezultatus. Gauti rodikliai palyginti su 2003 - 2006 m. vokiečių atliktos studijos KiGGS apie skiepytų vaikų sergamumą rezultatais. Nauji duomenys leido daryti išvadą, jog vakcinuoti vaikai ne tik dažniau serga, bet ir turi 2 - 5 kartus daugiau vystymosi sutrikimų.

Astma, šienligė bei neurodermatitas - gana dažnos šiandienos ligos. KiGGS tyrimo duomenimis, iš 17461 tirtų vakcinuotų vaikų 4.7% ( 820 tiriamųjų) sirgo astma, 10.7% (1868 vaikai) - šienlige, 13.2% (2305 vaikai) odą alinančiu neurodermatitu. Tiesa, skirtingose pasaulio šalyse sergamumo rodikliai skiriasi: iš JAV gyvenančių tiriamųjų astma sirgo 6%, o Australijoje - 16% vaikų. Šiais metais atliktos apklausos išvadose teigiama, jog iš 9948 neskiepytų vaikų tik 2,9% serga astma, 2,5% - šienlige, o 7% kenčia nuo neurodermatito simptomų.

KiGGS studijoje nurodoma, jog daugiau nei 40% 3 - 17 metų amžiaus vakcinuotų vaikų jautriai reguoja į bent vieną iš dvidešimties dažniausiai alergines reakcijas sukeliančių alergenų, o 22.9% tiriamųjų pasireiškė sunkios alergijos simptomai. Naujosios apklausos duomenimis, jautrumas minėtiems alergenams pastebėtas tik 10% neskiepytų vaikų.

Dviejų išsamių studijų rezultatai taip pat parodė, jog:
• iš neskiepytų vaikų hiperaktyvūs buvo 2,04% tiriamujų, skiepytų - 7,9%;
• 12.8% vakcinuotų vaikų sirgo pūsleline, iš nevakcinuotų vaikų šią ligą turėjo tik 0,5% tiriamųjų;
• sinusitu sirgo 32% skiepytų ir 2% neskiepytų vaikų;
• KiGGS tyrime nurodoma, jog epilepsijos priepuoliai ištikdavo 3.6% vakcinuotų tiriamųjų, naujai atliktoje apklausoje teigiama, jog ši liga pasireiškė 0,34% vaikų;
• migreną kentė 2,5% skiepytų ir 1,1% neskiepytų tiriamųjų;
• vidurinės ausies uždegimą gydėsi 11% vakcinuotų ir 2% nevakcinuotų vaikų.
Sadiav
Posts: 14
Joined: Mon Mar 21, 2011 4:55 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Sadiav »

dėl vaistų galimos žalos. Mano pažįstama, dirbusi ilgus metus vaistų kontrolės komisijoje, vaistų nevartoja ir savo vaikams neduoda, kol nėra mirtino pavojaus.
vigintas
Posts: 534
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:52 am
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by vigintas »

O vaistai, tai GZ produktas ? Ir "kadro" aptarinejimas ne tam skirtoje temoje paprasciausia nepagarba tiems dalyviams kurie kalba ir domisi auksciau nurodyta tema. Daugelyje forumu uz fleimo (pokalbius ne nurodyta tema) nesima grieztai baudziama. O paskui pykstate uz tolerancijos stoka :)
Jovke
Posts: 123
Joined: Mon Oct 11, 2010 12:17 am
Location: Vilnius-Semeliškės
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Jovke »

Tai, kad ir taip viskas aišku- kol gali, tol valgai iš karto GŽ maistą, o žiemai džiovini, rūsiuose kaupi. Ir nieko ten tokio, kad paviri tą morką ar pan., svarbu, kad ji šviežia būtų. Aš taip manau.
Paprastai gyventi- tiesiog paprasčiau. ;)
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Jei aš jau kokie 4 - 5 metai nevartoju jokių vaistų ir jaučiuosi normaliai, tai gal man mano mitybos būdas yra man tinkamas? Nes nuo tos masės straipsnių, prieštaringų nuomonių ir sistemų, nuorodų jau ir virškinimas ir sveikata gali sutrikti.
Kiekvienas žmogus skirtingas, net tuos pačius produktus skirtingi žmonės virškina ir pasisavina ar toleruoja skirtingai.
Turi būti kažkokie pagrindiniai principai, kaip GŽ. Mes nesirūpinam kokių maisto medžiagų reikia augalui, o rūpinamės dirvos mikroorganizmais, kad jiems užtektų maisto, oro , drėgmės , o tada jau jie pateikia visko ko reikia augalui.
Bendrai labai pervertinamas tik maistas ir jo sudedamosios dalys. O bendra aplinka ir žmonių tarpusavio santykiai valgio gaminimo ir valgymo metu?? Jei pastoviai jausi namuose ar darbe psichologinį terorą, skubėjimą ir nepasitenkinimą tuo ką darai, jokia ideali mitybos sistema nepadės. Bendrai ar gali būti universali visiems tinkanti mitybos sistema???
Mano pagrindiniai principai:
Nevalgau to ko nemėgstu, nors ir kaip būtų reklamuojama, kad tai sveika.
Niekada nevalgau nešviežio ar pašildyto maisto.
Geriu tikrai labai daug vandens, nes man tai patinka. Jei tikėt vėl visom teorijom, tai nuo per mažo išgeriamo vandens kiekio visi mūsų negalavimai.
Baigiu atprasti nuo saldumynų. Bet tai tik todėl, kad neturiu pašonėj parduotuvės ir kartais visą savaitę nenuvažiuoju iki civilizacijos, kur galėčiau pasisaldinti.

Žaliavalgystė, ta dabar labai aktyvi. Svarbu tik , kad maistas būtų neapdorotas, o kad tie nukainuoti vaisiai prifarširuoti chemijos ir gal augdami ir saulės nematę, tai dzin. Ir dar viską mala, trina.
Tai koks čia neapdorojimas. Nusiskini kokią dilgėlę ir suvalgai. va čia tai žaliavalgystė. O tai prisiperka didžparduotuvėse žiemą visokių plastmasinių daržovių ir trina sriubas , mišraines, kokteilius, tortus.
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Žibutė »

Nusiskini kokią dilgėlę ir suvalgai. va čia tai žaliavalgystė. O tai prisiperka didžparduotuvėse žiemą visokių plastmasinių daržovių ir trina sriubas , mišraines, kokteilius, tortus.
labai taikliai ir teisingai pasakyta. :)
Post Reply

Return to “Sveikata”