Kaip nesugadinti GŽ maisto

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

inga30
Posts: 980
Joined: Fri Jan 21, 2011 7:25 pm
Location: Kaunas romainiai
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by inga30 »

Aš turiu viena rūsi kieme po pusmetriu žemės tai vasara temp.virš 10,žiema per didelius šalčius koks 1-2 laipsniai. tik gan didelė drėgmė,gerai laikosi bulvės morkos burokai,blogai moliūgai obuoliai kopūstai,tad po garažu kasu kita rūsį kuris bus sausas tik apie rezultatus kitamet.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Pirtininke, apie tą gentį ir aš skaičiau, buvau jau beveik ir patikėjęs, bet paskui kalbėdamas su rimčiausiu Lietuvos žaliavalgiu, gal tiksliau "žoliavalgiu" (ir pagal stažą, ir pagal racioną, ir pagal sveikatos duomenis, ir pagal blaivumą), kuris irgi atkakliai ieškojo realių įrodymų tokiam gyvenimo būdui, išsiaiškinau, kad visa tai- tik straipsniai. Tokia tauta iš tikrųjų egzistuoja, bet toli gražu ne taip, kaip apie juos rašoma. Valgo jie, kaip ir priimta Himalajuose, riebiai, nes kitaip ten neišgyventų, o žiopliams vakariečiams seka pasakas, kaip ir dauguma "mokytojų" tuose kraštuose. Žinok, Himalajuose net vienuolynai dirba specialiai turizmui, tas pats žmogus pasakojo savo patirtį. Taip kad...
O iš kur ištraukei, kad "maitinimasis lavonais" sukelia ligas? Beje, neatsakei nė į vieną mano klausimą. Labai prašau, nerašyk tokių nesąmonių, jei neturi tam argumentų. Aš tik galiu pasakyt, kad niekur pasaulyje ir niekas neatliko jokių tyrimų, siekiant išaiškinti mėsos valgymo įtaką organizmui. Visa skelbiama informacija apie mėsos sukeliamas ligas yra surinkta antimoksliniais metodais, tyrinėjant hamburgeriais mintančius amerikonus. Aš tau galiu pateikt tokio pačio lygio argumentus apie obuolius: jeigu nuolat maitintumeisi kokiais nors olandiškais virtais obuoliais, susirgumei įvairiom ligom ir užverstumei kanopas. Ir tai reiškia, kad obuoliai sukelia įvairias ligas ir trumpina gyvenimą. Na kaip? Gal jau nevalgysi obuolių? Tolimesnė diskusija šia tema neturi prasmės.
Žaliavalgius aš gerbiu, ir pats toks esu, bet ar pastebėjai, kad forume įrodinėčiau, kokios naudingos yra kaulų smegenys ar koks nepakartojamai skanus ir šviežias kraujas? Taip pat turiu tarp jų gerų draugų, tarp tų, kurie valgo vien žalią augalinį maistą. Ir sėdim prie bedro stalo, ir valgom kiekvienas pagal save, ir niekada nekyla noras vieni kitiems kažką įrodinėt, nes mes visi suprantam ką darom. Vieniems tai eksperimentas, kitiems sveikatos palaikymo būdas, kitiems priimtiniausias gyvenimo būdas. Taigi viskas gerai, kam dėl to ginčytis. Niekada nepasakiau jokiam žmogui, kad man šlykštu žiūrėt, kaip jis valgo kokius pastarnokus, nors iš tikrųjų malonumo nejaučiu. Tiesiog dažnai savo nuomonę geriau pasilaikyt sau.
Kur kas didesnė vertybė- savarankiškumas. Valgyt savo užaugintą, surinktą maistą, būt nepriklausomu.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Ir dar, pirtininke, jei toliau norėsi diskutuot šia tema, parink tam tinkamus žodžius. "Lavonai" ir "lavonienos" pas mus nepriimtini žodžiai apibūdint maistui, jie reiškia ką kita. Maistą, tai, kas teikia mums gyvybę, derėtų vadint pagarbiau. Čia gali priimt kaip įspėjimą.
Saulius Jasionis
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by saulius »

Bendrai forume kritiškai sumažėjo asmeninių patirčių parašymų.
Vėjams. Tas natūralu. Jau užpernai sakėm, kad forumas- tik laikinas dalykas, skirtas susirinkt į krūvą ir susipažint po visą Lietuvą išsibarsčiusiems bendraminčiams. Tą su Laimiu numatėm dar vos tik įkūrus forumą. Tada visi buvom pradinukai, visiems buvo labai įdomi svetima patirtis, reikėjo naujų žinių. Forumas galėjo pasukti dviem keliais: tapti rimta duomenų baze, kur kiekvienas įneštų savo indėlį arba atlikt savo laikiną paskirtį ir išnykt (arba tapt šiukšlynu). Dabar artėjam prie antrojo varianto. Kodėl? Todėl, kad tik keletas žmonių jaučia pareigą dalintis savo patirtimi ir pastebėjimais, tik tas pats keletas žmonių realiai domisi GŽ, realiai tobulėja. Ir tas pats keletas žmonių vieni kitus pažįsta, bendrauja gyvai, susitinka, susiskambina, susirašinėja. Tai kam reikalingas forumas? Paskelbt apie pirkimus- pardavimus arba nuleist garą po sunkios dienos ;). Apie rimtesnius dalykus mes ir gyvai galim pasikalbėt. Man jau visai prapuolė noras rašyt ką nors apie žemdirbystę. O kam? Juk kai kyla rimtesni klausimai ar turim kuo pasidžiaugt- pasikalbam telefonais ar gyvai susitikę. Būtent tie, kam tai reikalinga. Va dabar daug klubiečių bus kursuose- ir pasikalbėsim, daug geriau negu forume, kur rimtesnėj temoj tuoj atsiranda "svarbesnių" klausimų.
Saulius Jasionis
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by nawjia »

Video. Mirk iš juoko, bent per pirmąsias minutes :lol:

O tai augalų molekulės yra tokios pačios kaip mūsų? O pieno?

Kiek aš susivokiu biologijoje, tai gyvūnas yra labiau į gyvūną, o ne į morką panašus....kita vertus, vilko ir avis molekulės - panašios (ir nekenksmingos, nes priešingu atveju mėsėdžiai būtų evoliucijos seniai išeliminuoti), o štai žmogaus ir avies visiškai skirtingos?

Kyla klausimas apie tas molekules - wiki sako
Molekulė (lotyniškai molecula – mažybinė žodžio moles (masė) forma), mažiausia medžiagos dalelė, turinti esmines tos medžiagos chemines savybes.
Susideda iš atomų, susijungusių cheminiu ryšiu (kovalentinis ryšys).
Atomų yra du ar daugiau, jie būna tokie pat arba skirtingi, pavyzdžiui, deguonies molekulę O2 sudaro du deguonies O atomai, vandens molekulę H2O – du vandenilio H ir vienas deguonies O atomas.
Molekulė, kurioje yra daugiau kaip 1000 atomų, vadinama makromolekule. Baltymo molekulėje yra apie 10 milijonų atomų.
Neteko girdėti, kad gyvulinių ir augalinių baltymų molekulės kuo skirtųsi. Štai pvz tirozinas: http://www.worldofmolecules.com/life/tyrosine.htm - nieko nekalbama apie skirtingą jo kilmę. Na, tikrai niekad negirdėjau....būtų įdomu jeigu kas papasakotų plačiau.
`šėršė lia fam`
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by nawjia »

Dar dėl pepsino koncentracijos. Gydytoja beveik teisi, bet tik beveik.

Pepsinas išsiskiria tik tuomet, kai skrandyje yra pakankamai druskos rūgšties. O ji išsiskiria tik tuomet, kai žmogus yra fiziškai aktyvus, neturi refliukso ir degančiam skrandžiui "gydyti" nevartoja inhibitorių.

O pepsino ar gyvuliniams, ar augaliniams reikia taip ar taip. Nepakankamai suskaidžius bet kokios kilmės baltymus, jie nebegali tapti mūsų organizmo statybine medžiaga. Laukia ligos ir nelaimės.
`šėršė lia fam`
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Visa diskusijos nevaisingumo esmė mano supratimu ta, kad visi remiasi tik tais šaltiniais kuriais griežtai tiki. Va įdėjo Arvydas nuorodą į šaltini, kuris teigia, kad vandenį gerti nėra sveika ir supermaximum tuoj atsakė - ne tas šaltinis kuriuo galiu PASITIKĖTI. O kokie tie pasitikėjimo kriterijai ?? Įrodyti galima ką tik nori ir labai rimtais argumentais. O kuri TIESA yra TIESA? Paskutiniam Greeno numeryje yra Guodos Azguridienės straipsnis panašia tema apie galimybę įrodyti bet ką. Ten ji pateikia tik plikai (be komentarų) išvardintas sudedamasias baziliko lapo dalis - begalė smulkiu šriftu atspausdintų skaičiukų ir pavadinimų. Ten yra, primityviai kalbant, ir nuodų ir gėrio. Tai kaip traktuoti - ar naudinga ar žalinga valgyti baziliką? Tas pats su tuo vandens gėrimu. Mano 84 metų tėčio išgeriamo vandens kiekis yra keli gurkšniai tabletėms nuryti. Kitų skysčių irgi keli šaukštai. Ir gyvas, ir dar neturi labai rimtų sveikatos problemų. Tai aš dabar galiu įrodinėti, kad negerti vandens yra sveika?? Kažkur forumo džiunglėse yra atrodo Rolando pateiktas neblogas ironizuojantis išvedžiojimas apie tai , kad visi susirgę vėžiu valgė agurkus. Puikiai viską sudėliojant atsiranda išvada - agurkai sukelia vėžį.
Prieš n metų mečiau skaityti laikraščius, po to mečiau žiūrėti televiziją, dabar metu linėjimą interneto informacijos baloje.
Vėjai
Posts: 536
Joined: Wed Jun 23, 2010 7:10 pm
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by Vėjai »

Dar man, kai skaitau visokius išvedžiojimus apie sudėtis, molekules, baltymų sintezes ir dar visokias chemines, biologines ir pan. subtilybes kyla toks klausimas - o taip pasikausčius ar galima paprastai ramiai mėgautis skaniu maistu?
Povilas sumušė santūrumo rekordus šioje diskusijoje. Sveikinu.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by nawjia »

Priklauso nuo to, koks tas maistas.

Jeigu savas ar sumedžiotas GŽ - mėgaujuosi kiekvienu kąsniu, skaičiuodama baltymus ir riebalus. Tokį maistą priimu kaip vaistą, o vaistu reikia tikėti ir pasitikėti, kitaip gydymas nueis šuniui ant uodegos.

Jeigu tai tik maisto skonio medžiagos - negalvoju apie jokias molekules ir iš vis, stengiuosi praignoruoti (panašiai kaip elektros dingimo ir nebevaldomų atominių el.dovanėles) - nes per daug baisu, bet kol kas nėr kitos išeities. Taip apsaugau savo nervų sistemą ;)
`šėršė lia fam`
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Kaip nesugadinti GŽ maisto

Post by lugne »

O man tiesiog įdomu visos tos baltymų sintezės ir metabolizmo vingrybės, ir apetito tai negadina :)
Jurga Stoškutė
Post Reply

Return to “Sveikata”