Vėjai » Ant Sau 17, 2012 4:54 pm
Bet laisvas kaimieti, aš tik norėjau pasakyti, kad VIEN Kalėdinės kiaulienos nevalgė. Nes tavo atsakymas nuskambėjo taip, kad mėsa yra sezoniškas žiemos maistas, o va išlaikytos kokiu nors būdu daržovės nesezoniškas žiemos maistas. Toks buvo įspūdis.
O apie mėsą aš galvoju grynai techniškai, racionaliai ir pragmatiškai. Neturiu sąlygų net ožkai išganyti. Pirkti pašarus visus metus? Nenusišausiu ir tos stirnos , kuri dabar žiūri į mane nuo apsnigto saulėto kalniuko. Fiziškai neparsinešiu aš tos stirnos, nenulupsiu jai kailio, nepaskersiu, nesukaposiu ir t.t. Vištos nesugebėčiau nukirsti. Tai ir apsieinu be mėsos, kaip lugnė be šaldytų šparaginių pupelių. Savarankiškumas irgi GŽ gyvensenos principas.
O dabar visi kalbat apie pirktinę mėsą. Nesvarbu ar iš ūkininko ar medžiotojo. Apie tą ir tema - KAIP JĄ IŠLAIKYTI, nes perkat didesnius kiekius. O jei perkat tik šviežią iš parduotuvės, tai nėra apie ką diskutuoti. Kiek iš dalyvaujančių forume patys užsiaugina sau mėsą, kad ir tradiciškai? Ar susimedžioja?
Jei sutarsim kas yra sezoniškas maistas žiemą - ką manom verta saugoti ir valgyti žiemą - galim toliau kalbėti apie visokius išsaugojimo būdus.