Duona duonelė

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Duona duonelė

Post by Žibutė »

Kadangi visi einame link savarankiškumo, pradėkime kepti duonelą patys.
Laimingi tie, kas turi pečių, bet galima išsikepti ir orkaitėje ar bent pradžioj - duonkepėje. Juk reikia nuo kažko pradėti :D

Šioje temoje dalinamės receptais, džiaugiamės pasiekimais, skanaujam ir vaišinam kitus :D
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by saulius »

Kadangi link savarankiškumo, tai gal padėt reikėtų nuo grūdų? Ar kaip?
Saulius Jasionis
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by laisvas kaimietis »

Šitą "savarankiškumo" etapą jau praėjau. Pusantrų metų kepiau duoną, ragaišį krosnyje, pardavinėjau ir pats valgiau. Daug valgiau, nes buvo labai skanu ir "sveika". Dabar nebekepu, nes organizmas nebepriima nieko kvietinio. Tai tiek tos laimės. Su grūdais atsargiai reikia...
Žilvinas Žurauskas
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by S1mas »

Jau gal 1,5 metų valgom tik savo ruginę duoną. Tiesa, tą kur iš skystesnės tešlos, neformuojamais kepalais. Kepdavom mieste, dabar jau porą kartų kepėme duonkepyje.
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by zoot »

Aš visai nevalgau duonos ir jos gaminių-mieliagrybiai rūgština org o tai terpė ligoms,valgau daigintus grūdus ir kepti nereikia ir feirio nereikia ,geriau auga plaukai ir E vitaminas per kraštus.......,įdomiau.
Palaikau šią mintį http://laimiszmuida.blogas.lt/saugokis-duonos-128.html
Valdas
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by pirtininkas »

Kadangi visi einame link savarankiškumo, pradėkime kepti duonelą patys.
Laimingi tie, kas turi pečių, bet galima išsikepti ir orkaitėje ar bent pradžioj - duonkepėje. Juk reikia nuo kažko pradėti

Šioje temoje dalinamės receptais, džiaugiamės pasiekimais, skanaujam ir vaišinam kitus
kažkada ir aš ta idėja buvau susigundęs - per vieną dieną pastačiau lauko "online" židinį-duonkepę - t y duoną galima kepti iškart po to kai pakųrei malkas (t y duona kepama aktyviai degant malkoms ir puikiausiai iškepa)- dviejų kg duonos kepalui iškepti reikia 4 kg malkų - kepėm pastoviai ir džiaugėmės.
tačiau "susirgau" žaliavalgystės idėja ir jau kuris laikas tas židinys stovi be reikalo........
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by pirtininkas »

tiesa - jei ką domintų toks židinys - kreipkitės - labai geras daiktas - kepant duoną tuo pat metu židinys ir puodą su vandeniu ar arbatinį užkaičia.......
pirtininkas
Posts: 317
Joined: Wed Aug 25, 2010 4:35 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by pirtininkas »

man GŽ ir žaliavalgystė labai susijusios - GŽ labai stipriai sumažina darbų ir rūpesčių skaičių auginant daržives, o žaliavalgystė visiškai nuima problemas su maisto ruošimu.
S1mas
Posts: 447
Joined: Thu Oct 28, 2010 11:21 pm
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by S1mas »

Bute duoną kildinom +20 temperatūroje. Dabar yra galimybė duoti +24-26 laipsnius. Visai kita duona gaunasi - mažiau rūgšties, visa tokia... išbaigta, taip sakant.
Duonkepį, tfu, tfu įvaldėm, kad iškepa, bet plutą neapanglėja. Orkaitėje to nepavykdavo padaryti.
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by laisvas kaimietis »

Duonkepė krosnis turi karštą padą, ko neturi orkaitė, todėl, kepant orkaitėje, patartina dėti akmeninę ar keraminę plokštelę ir ant jos kepti. Prieš kepant reikia tą padą įkaitinti (1 cm storio ~ 30 min.).
Žilvinas Žurauskas
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”