Gyvas konservavimas
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Gyvas konservavimas
Gal kas yra bandę gyva konservavimą aprašytą Kurdiumovo knygoje? Pasidalinkit patirtimi?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.
Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?
Principas toks, paruoši šviežias daržoves (nuplauni, nusausini), sterilizuoji stiklainius, sudedi daržoves į stiklainį, įdedi mažą žvakutę (tortinę) į stiklainį, uždegi ją ir sandariai užsuki. Žvakei užgesus deguonis išdeginamas ir lieka tik anglies dvideginis, kuriame bakterijos nesivysto.
Pasidariau pora eksperimentinių sloikų, žiūrėsiu kas gausis. Man bent jau greit užgeso žvakutė, galvoju gal reikia ją kuo giliau įdėti, nes įdėjau negiliai.
Be to deguonies nemažai likę turi būti ir pačiose daržovėse, tai gal prieš dedant tarkim agurkus, juos palikti 5h vandenyje, kad išeitu deguonis?
Re: Gyvas konservavimas
Labas, pernai pameginau si buda, man nepasiseke. Zvakute taip pat greitai uzgeso, bijau pasakyt po keliu dienu ar savaites agurkus teko ismest, daugiau nebandziau.
Re: Gyvas konservavimas
Aha, čia tikrai labai įdomus būdas. Būtinai parašykite kokie bus rezultatai.
Re: Gyvas konservavimas
Nu man nelabai suprantama, kokiu būdu iš agurkų galima ištraukt deguonį. Kad ir vandeny laikant, kuriame ištirpusio deguonies visada yra. Galima atmest šį būdą net nebandžius.
Saulius Jasionis
Re: Gyvas konservavimas
Na, jei Kurdiumovas rašo, tai gal vis dėlto jam pavyko šis būdas? Antraip tikrai nerašytų...
Re: Gyvas konservavimas
Teoriškai - būdas geras, praktiškai - neįmanomas.... Bandžiau ir agurkai iškeliavo mulčan Bandžiau ir artypilnį stiklainį, ir agurkus palaikyt kiek parūgštintam vandeny, ir žiupsnelį druskos dėt į stiklainį, ir sauso spirito 1/3 tabletės į stiklainio dugna ir... nė velnio patraukiau pečiais ir grįžau prie seno dero rauginimo bei marinavimo.
Re: Gyvas konservavimas
Neperseniausiai uzmaciau viena recepta, kaip 18a konservuodavo kiausinius. Nekalbu apie ju rauginima. Grynai svieziu, niekaip neapdirbtu. Bandymu metu, po 8 men, visi kiausiniai buvo sveiki. Budas gana paprastas. Kiausinius sudeti i patogia tara ir uzpilti kalkiu tirpalu. Nepamenu koks procentas tirpalo turi buti, bet galima bus surasti.
Re: Gyvas konservavimas
https://www.youtube.com/watch?v=yUYgguMz1qI
cia apie kiausiniu konservavima
cia apie kiausiniu konservavima