rauga kiekvinam kepimui gaminu is naujo - labai paprastas procesas.. Saugociau, jei pagaliau isigyciau medini duonkubili.. tada ne saugot raugo nereikia - duonkubilis neplaunamas, o dziovinamas, po duonos minkymo lieka siek tiek teslos.. tai per sekanti kepima tie likuciai suveikia kaip raugas.. ir viskas

Raugo gamyba- elementari - stikllne ruginiu miltu uzpilti stikline silto vandens. Laikyti apie 3 paras, kol suskystes ir uzburbuliuos. Idealu, jei turi akvariuma su dangciu - staigiai raugas gaminasi

( ir seklos ant jo dygsta turbo)
Simtus metu lietuviai taip duona kepe.. po to tik buvo toks periodas, kai duonkubilius kapojo ir kureno.. Beje, cukru tais laiakais labi saugojo, nes brangus buvo.. pasiturintys ukininkai (bent jau mano krastuose) visada laike bites, naudojo medu

ir i duona dejo.. ir as dedu sauksta medaus i duona
