Duona duonelė

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by zoot »

Duonos mėgėjams apie mieles. Хлеб, которым нас убивают http://www.youtube.com/watch?v=kAWomqjEaRg
Valdas
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Ruginės duonos kepimas

Post by kice »

Ar kas kepate ruginę, senovišką duoną? Gal pasidalinsite receptais, patirtimi? :)
As turiu atkūrusi šiokį tokį receptėlį, bet norėtusi kažko autentiško :)
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Ruginės duonos kepimas

Post by zoot »

Bekime nuo kvieciu kulturos. :)
Valdas
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by kice »

mieles- dar maza beda, palyginus su kita chamija maiste.. Galima drasiai naudoti lietuviskas alaus mieles - jos nebuvo pakliuvusios mokslininkams i rankas.. :D
Na jei nebutu i filmuka ikistas antras pasaulinis karas - tada dar patikeciau :) Ir siaip - negalima tiketi viskuo, ka randi internete.. Nes internetas - informacijos siukslynas..

Antra, zoot, uzsirasyk kur nors - ruginei duonai mieliu NEREIKIA ! :)
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by zoot »

as jos senai nevartoju tad neaktualu. Gojams prekybos sistemose dažniausiai su mielėmis,,na nabant raugus gaminates juos saugote :lol:
Valdas
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by kice »

rauga kiekvinam kepimui gaminu is naujo - labai paprastas procesas.. Saugociau, jei pagaliau isigyciau medini duonkubili.. tada ne saugot raugo nereikia - duonkubilis neplaunamas, o dziovinamas, po duonos minkymo lieka siek tiek teslos.. tai per sekanti kepima tie likuciai suveikia kaip raugas.. ir viskas ;)
Raugo gamyba- elementari - stikllne ruginiu miltu uzpilti stikline silto vandens. Laikyti apie 3 paras, kol suskystes ir uzburbuliuos. Idealu, jei turi akvariuma su dangciu - staigiai raugas gaminasi :) ( ir seklos ant jo dygsta turbo)
Simtus metu lietuviai taip duona kepe.. po to tik buvo toks periodas, kai duonkubilius kapojo ir kureno.. Beje, cukru tais laiakais labi saugojo, nes brangus buvo.. pasiturintys ukininkai (bent jau mano krastuose) visada laike bites, naudojo medu :) ir i duona dejo.. ir as dedu sauksta medaus i duona ;)
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by Žibutė »

o va šitoje vietoje prašyč smulkiau, kaip tas akvariumas pagal šitokią paskirtį naudojamas? :)

Pakol kas dar turim nedidelį akvariumą namuose, bet vaikui jau ne akvariumas rūpi, o kompai, tai planuojam parduoti (o gal neverta?) ;)
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by kice »

akvariumo dangtis visada šilta nuo lempų - dedi ant viršaus dėžutes su sėklomis, uždengi kokiu dangteliu, kad pastovi drėgmė būtų palaikoma. Kai tik pradeda kaltis daigeliai nepamiršti atidengti :)
kice
Posts: 30
Joined: Thu Apr 26, 2012 9:56 pm
Location: Pakruojis
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by kice »

Tas pats ir su raugu - sumaišai ir ant akvariumo :) Pastovi šiluma veikia labai teigiamai - po 1-2 parų užburbuliuoja :)
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Duona duonelė

Post by Žibutė »

Super :D

Viskas puiku, laiku informacija atkeliavo: žuvis parduosim, o akvariumo - nea :D
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”