Kaimynai

Nuo amarų iki bebrų. Kitoks požiūris į kenkėjus

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Sigita
Posts: 233
Joined: Mon Mar 09, 2009 7:35 pm
Contact:

Re: Kaimynai

Post by Sigita »

Dėl kaimynų,tai jau patarčiau rimtai išsiaiškinti situaciją,o kitaip galo nebus.Tokiai kaimynei nežinau ką padaryčiau...Žinau žinau kerštauti blogai :) .
Sigita
Posts: 233
Joined: Mon Mar 09, 2009 7:35 pm
Contact:

Re: Kaimynai

Post by Sigita »

Šiaip pas mus situacija ne tokia buvo,bet pakankamai nemaloni .Pareigūnų įsikišimas,kad ir skambutis labai veikia tokius kaimynus.Čia,kad nervų nesigadinti.
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Kaimynai

Post by laisvas kaimietis »

Mano kaimynai tik trimeriais ir žoliapjovėm birbina. Kai ką netgi mulčiuoja :) O šiandien radau vieną močiutę, kuri kūrė savo GŽ kaip išmanydama. Dar tėvo buvo išmokyta, kad nei vienos žolės iš daržo išnešti negalima :!: Kai papasakojau kas, kaip ir kodėl, sakė atsiųs savo sūnų pas mane pasimokyt, nes tas vis chemijos visokios priperka :roll: Žiūrėjo į mane, kaip į šventąjį ir labai dėkojo už žinias. Būna ir gerų kaimynų :mrgreen:
Žilvinas Žurauskas
Mama Smilga
Posts: 1831
Joined: Wed Apr 06, 2011 12:48 am
Contact:

Re: Kaimynai

Post by Mama Smilga »

As apsiginklavau zurnalais "Rasos" ir "Sodo spalvos",tais, kur po straipsniuka yra. Nuotraukas net kitakalbiai supranta. Net berasciai. O tokiems kaip tik labai daug reiskia autoritetai, spauda. "Apie mus zurnalas rase" - sventa, tada gali ir eketej vaikus maudyt.
Juk tie, kurie mus nori pamokyti gyventi, nepasitiki tuo, kad mes patys galime kazka doro isprotauti.
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Kaimynai

Post by zoot »

Na isiaiškinau su Valstybinės augalų apsaugos tarnybos, Kauno rajono inspektorė Regina Vilimienė apie augalų apsaugos priemonių naudojimą konkrečiai kalbėjome apie teisės aktus reglamentuojančius atstumus nuo sodybų šulinių vandens telkinių,pagal seną redakciją buvo min atstumas 20 m. O pagal nują redakciją mūsų šaunieji seimūnai pasistengė kad atstumų iš viso nebeliktų,taigi jokių reglamentuojamų atstumų nėra.Bet jeigu kaimynui panaudojus tavo sklype ar darže nudžiuvo nors viena žolė tai yra pažeidimas.
galime rašinęti ką norime sakyti kaimynams kad nepurkštų bet ,pagal šiandien galiojančius aktus jie gali mus siūsti nafik. kitas reikalas jeigu kaimynai panaudojo privačiame darže ar sodyboje ,sode profesionaliam naudojimui skirtus chemikalus ,jų naudojimas mėgėjiškomis sąlygomis yra draudžiamas.
Taigi bet kuriuo atveju jeigu buvo panaudotos augalų apsaugos priemonės galima raštiškai kreiptis į vietinius valstybinės augalų apsaugos tarnybos inspektorius o jie jau isiaiškins ar ten mėgėjiškas rodup iš sėklų pard. ar profesionaliam naudojimui. Nelegaliai panaudojus profesionaliam naudojimui skirtus chemikalus arba neįtraukus panaudojimo per parą nuo panaudojimo cheminės apsaugos priemonių žurnalą yra bauda nuo 200 iki 400 lt.
Aš siūlyčiau kelti iniciatyvą rašyti seimo nariams el laiškus ir klibinti kad nustaytų saugius atsumus ar bent jau gražintų senąją redakciją ,nuodyjami gojai neprivalo tylėti :!: :lol:
strategija paprasta rašinėji apsaugos ministerijai, po to seimūnams po to Prezidentui Daliui dedi nuorodas atsakymus kam ir kada kas siūsta ir vėl siuntinėji tai ko gero nieko nekainuoja bet lašas po lašo kaip pvz buvo kenksmingi maisto prod atšaukti mokyklose irgi kilo iš privačios iniciatyvos.
KĄ MANOTE ???
Valdas
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kaimynai

Post by nawjia »

Manau, kad reikia didelio sklypo.
`šėršė lia fam`
smilga
Posts: 202
Joined: Mon Mar 15, 2010 12:11 am
Location: Kėdainiai
Contact:

Re: Kaimynai

Post by smilga »

Nebūtinai žurnalai. Didžiausi šalies dienraščiai rašo. Va, šios dienos straipsnis, apie mūsų forumo dalyvę ir gž http://www.lrytas.lt/-13405757901339518 ... rliumi.htm
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Kaimynai

Post by lugne »

Dėkui, Zoot, tas purškalas pirktas sėklų parduotuvėj, visiems prieinamas. Pritariu nawijai, kad reikia turėti didelius plotus, kad nekiltų tokių problemų, bet bent jau kol kas yra kaip yra. Apsibarėm ir tiek...
Jurga Stoškutė
zoot
Posts: 684
Joined: Sun Feb 13, 2011 8:01 pm
Location: Kauno raj Karmėlava
Contact:

Re: Kaimynai

Post by zoot »

Parašius raštiškai kad buvo panaudotos cheminės augalų apsaugos priemonės inspektoriai visais atvejais ims tikrinti kaip ir kokios,patikėkite purškėjui visgi bus nemalonu aiškintis, :D
Valdas
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Kaimynai

Post by laisvas kaimietis »

Man kažkaip juokingai skamba, kai rundapas vadinamas augalų apsaugos priemone - nuo jo gi miršta viskas, išskyrus kai kuriuos GMO ir jau prisitaikiusias "super piktžoles". Čia tik šiaip pastebėjimas ;)
Žilvinas Žurauskas
Post Reply

Return to “"Kenkėjai"”