Sraigės, šliužai

Nuo amarų iki bebrų. Kitoks požiūris į kenkėjus

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pradinukų patirtis

Post by Žibutė »

Sraiges labai puikiai sulapnoja indiškos antys bėgikės (berods vienintelės iš žinomų gyvūnų, kurioms tai delikatesas ir maistas), o nuo šunų pagalba - bent plastikinio tinklo tvorelės :D
Julė
Posts: 168
Joined: Wed Mar 14, 2012 3:49 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pradinukų patirtis

Post by Julė »

Vištos irgi labai gerai sraiges kapoja, bet kad dabar daržan jų neleisi, nes būtų dar liūdniau :)
O gal apsisaugojimui nuo sraigių pelenai tinka? Čia jos puola mano daržoves gal dėlto, kad dar nelabai turi ko valgyti daugiau. Kai pridygs visokių žolių turėtų bent kažkiek susibalansuot. Taigi, mulčio kolkas nebedrįsiu dėt ant lysvių.
O šunim gal kaip šernam - skambančių skardinių dangtelių. Ieškau pigesnio varianto :) bet jie gi nelaukiniai, tai gal tokie skambantys metodai nelabai veiks.
rutagr
Posts: 9
Joined: Tue Mar 22, 2011 9:25 pm
Contact:

Sraigės

Post by rutagr »

Kiek atsimenu iš paskaitų ir pasidalinimų, tai sraigės paklotę turėtų labiau pulti, o ne augalus, nes atseit joms jis skanesnis būna. Vienas bet! Paklotė turėtų būti iš joms skanių, lapinių augalų. Smilginių mulčio ir visokių stagarų jos nemėgsta. Pati mačiau savo gėlėse:aplink melsves pievos smilgų paklotė, tai sraigės į tą paklotę net nežiūri, tiesiai :) prie melsvių skuta .Taip lapus išvarpė! Labai egzotiškas vaizdas liko. :D
Marijos
Posts: 86
Joined: Mon May 16, 2011 8:42 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Pradinukų patirtis

Post by Marijos »

Sėjau žirnius, oj kiek šliužų ir kitos mini gamtos prisižiūrėjau. Dar biški miegantys tokie vabalai, tik vorai labai gyvybingi.
Iš rudens klojau lapais, ant viršaus - stambesni augalai, kad vėjas neišnešiotų. Lapuose - sliekų naktinis klubas, ot bendruomenė pas juos. Šliužai įsikūrė tarp lapų ir viršutinės stambesnės žolės. Teks sėt visko daugiau, nes jaunus daigus pernai man nuėdė konkrečiai, nieko nepalieka per naktį. Ir jų daug. Šparagines pernai triskart atsėjau, finale užteko visiem kai iš trečio karto užsėjau labai tankiai, buvo šiltas oras ir nespėjo staigiai visko nugraužti. O biški nugraužti augalai išgyveno. Ėdė laiausiai geltonas pupeles, žalios gal per kietos buvo.
Supratau, kad šliužai ir sraigės tiesiog gyvena ir nakvoja po paklote, bet ne tokie durni, kad ja maitintųsi, kai aplink pilna šviežio maisto.
Iš mano pastebėjimų viskas graužiama paryčiui, kai ne taip karšta. Vat sėdėjau ir žiūrėjau. Vienas vidutiniškas į sporto klubą nevaikštantis šliužas tik išaušus per porą valandų sutvarko du šparaginių pupelių daigus ir eina miegot:)
lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Pradinukų patirtis

Post by lugne »

Vienas vidutiniškas į sporto klubą nevaikštantis šliužas tik išaušus per porą valandų sutvarko du šparaginių pupelių daigus ir eina miegot:)
Na bet ir kantrybė tavo :D
Jurga Stoškutė
Julė
Posts: 168
Joined: Wed Mar 14, 2012 3:49 pm
Location: Vilnius
Contact:

Šliužai

Post by Julė »

Pavasarį užmulčiuotas šiaudais bulves apgraužė šliužai. Tačiau jos greitai augo, todėl nespėjo joms pakenkti. Dabar šliužų darbeliai nepastebimi. Ir netgi naudingi. Pasirodo jie valgo kolorado kiaušinėlius :)
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Sraigės

Post by dage »

Mano "miesto daržą" nuolat siaubia sraigės ir šliužai. Nors paukštukų daug, bet katinų taip pat pakanka, taigi iš jų pagalbos ne tiek daug, po lysves nevaikštinėja. Jau kelis kartus net buvau pagalvojusi, gal reikia iš nemiestiško daržo atsivežti ir užsiveisti kokių rupūžių ar driežų, bet pabijojau, kad neišgyvens mieste. Ir visgi suveikė taisyklė-jei yra maisto, atsiras ir valgytojų - pas mus atsirado ežių:) Tikiuosi, jie pabalansuos šliaužiančią armiją;)
Dalia
N.D.
Posts: 24
Joined: Mon Jan 23, 2012 1:34 pm
Contact:

Re: Sraigės

Post by N.D. »

Mano daržą užpuolė trijų rūšių sraigės, vienos su nameliais kitos be. Jos su manimi nenori dalintis derliumi. Mačiau ežiuką vakare bėgantį per kiemą bet jis tokios gausos nesuėda. Todėl kiekvieną rytą nurenku o kitą rytą jų vėl tiek pat :twisted: Gal patarsit kokių dar priemonių imtis?
dage
Posts: 540
Joined: Fri May 20, 2011 3:07 pm
Location: Kaunas
Contact:

Re: Sraigės

Post by dage »

Paukštukų, rupūžių pasikviesti:) O kad rinkti lengviau būtų, man pagelbėjo arbūzų žievės, pabandykit.
Dalia
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Sraigės

Post by Žibutė »

Indiškosios antys bėgikės.
Tie sraigynai ir šliužai joms - ir delikatesas, ir superinis maistas.
Post Reply

Return to “"Kenkėjai"”