Tenka dažnai girdėti, kad žmogus išgeria per mažai vandens (skysčių). Kaip manote, ar dažnas vandens gėrimas turi kokią nors įtaką sveikai mitybai?Kadangi valgau retai ir sočiai, tai tiesiog joks skystis nebelenda
Mityba (pagal HS)
Moderators: Mama Smilga, saulius, dage
Re: Mityba (pagal HS)
Re: Mityba (pagal HS)
nė vienas gyvūnas negeria, kai nenori. Kodėl žmogui tai neturi galioti?
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Mityba (pagal HS)
Tas taip. Tačiau, jei dažnai norisi gerti. Tarkim aš net naktį noriu gerti. Kiek domėjausi, tai irgi pirmas žingsnis į diabetą.
Re: Mityba (pagal HS)
Gal ne visai aiškiai išsireiškiau. Ne pirmas žingsnis į diabetą, bet galimas vienas iš požymių.
Re: Mityba (pagal HS)
paskaičiuokit savo kvėpavimo dažnį- k/min ir kiek sek. pavyksta išbūti nekvėpavus, po gilaus įkvėpimo.
Tie du skaičiai šį tą sako.
Tie du skaičiai šį tą sako.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Mityba (pagal HS)
Pasirodo, jei didesnis cukraus kiekis kraujyje, dar nieko nereiškia. Kaip tik vaistų vartojimas įstumia žmogų į užburtą ratą. Čia jau buvo Horos nuorodą apie cukrų ir vaikų maistą. Čia pilnas/pilnesnis variantas http://www.youtube.com/watch?v=qw54YGKOHfk
Re: Mityba (pagal HS)
jei skaitot rusiškai, tai čia to pat Monastyrskio knyga . Aišku, adaptuota amerikonams, stumiami papildai, tačiau tereikia perskaityti ir suprasti esmę. Diabetas- ne liga, o būsena, kuri dingsta, pakeitus sąlygas . Bet tai taikoma tik 2 tipo diabetui. Nes šiuo atveju kasa veikia, insulinas gaminamas, tik reikia jį suvaldyti. Ne tabletėmis mažinti cukrų, o retu valgymu ir angliavandenių ribojimu mažinti išskiriamo insulino kiekį.
http://books.google.lt/books?id=RHV5SRI ... B2&f=false
http://books.google.lt/books?id=RHV5SRI ... B2&f=false
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Re: Mityba (pagal HS)
Ačiū už nuorodą.
Gal žinote, kaip pagal HS vertinami sūriai? Tiek varškės, tiek fermentiniai? Angliavandenių ten kaip ir beveik nėra, bet produktas jau "perdirbtas".
Gal žinote, kaip pagal HS vertinami sūriai? Tiek varškės, tiek fermentiniai? Angliavandenių ten kaip ir beveik nėra, bet produktas jau "perdirbtas".
Re: Mityba (pagal HS)
Balti varškės sūriai, kuriuos gamina didieji gamintojai, laikydamiesi nustatytų technologijų, yra priimtini. Fermentiniai- tai sugadinto cholesterolio- oksicholesterolio šaltiniai. Pelėsiniai -gali sukelti disbiozę.
apie visa tai :
http://www.unimed.lt/klausimai-atsakyma ... /#comments
apie visa tai :
http://www.unimed.lt/klausimai-atsakyma ... /#comments
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.