Medžių apsaugojimas/apsisaugojimas žiemą

Girdėtos, skaitytos ir mūsų pačių atrastos bei išbandytos augalų auginimo ir dirvožemio priežiūros technologijos

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

Renata
Posts: 214
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:59 am
Location: Vilnius
Contact:

Re: Kurmiai

Post by Renata »

Aš iki šiol aplamai jokių priemonių netaikiau - nei nuo zuikių, nei nuo stirnų, nei rišau, nei zuikbaidžiu tepiau - slyvas zuikiai pagraužė kai kur. Stirnos irgi mėgsta "pakarpyti", kas virš sniego styro. Bet šiaip nuostoliai-sąlyginai - nėra globalūs. Pelėnai tik po žolę rausėsi. Tai dabar ir mąstau, kaip tuos didelius graužikus apgauti ir pelėnų neprisišaukti. Iki rudens yra laiko mąstyti :)
Laimis Žmuida
Posts: 1173
Joined: Wed Dec 17, 2008 1:00 pm

Re: Kurmiai

Post by Laimis Žmuida »

Pas mus zuikbaidis beveik šimtu procentu veikia. Kur patepta, ten negriaužia, o kur nepatepta - vos ne iki žemės nugriaužia.
Karolis
Posts: 5
Joined: Thu Mar 01, 2012 3:49 am
Contact:

Re: Medžių apsaugojimas/apsisaugojimas žiemą

Post by Karolis »

O galima zuikbaidį ir be vaistinės pasidaryti. Tik reikia kaulų iš kur nors gauti. Tinka bet kokie stambesni kaulai, net ir išvirti ar kepti.
Čia principas kaip deguto varymo. Į vieną puodą ( aš naudojau seną aliuminį) sukrauni kaulus, ant jo uždedi sietuką. Per "akis" turi nebyrėti kaulai.
Kitą tokio pat diametro puodą įkasi žemėn ir įpili pusę stiklinės vandens. Tada imi puodą su kaulais(ir sietuku), apverti ir užvoži ant žemėn įkasto puodo. Tarpą tarp puodų užsandarini moliu. Ant viršaus sukrauni malkų ir padegi.
Užtenka bent poros valandų liepsnos. Geriau palikti kol atauš. JOKIU BŪDU neatidarinėti puodų degant laužui, galima apsideginti karštais garais ir degančiais riebalais! Kaulai kaista puode negaudami deguonies, riebalai neužsidega, o subėga į apatinį puodą. Gaunasi labai nemalonaus kvapo skystimėlis, į kurį idėjus riebalų galima tepti ant medžių.
Šiemet išbandyta - veikia puikiai. Pirmasis pabandė šuva - nepatiko, prie kibiriuko su tepalu net artyn nėjo. Pievoj pasodintus ir nuteptus medelius žiemą bandė graužti stirnos. Paragavo vieno, tada kito... Ir viskas. Kitų net nebandė graužti. Šitas tepalas tinka nuo visų "graužikų". Ir kaip sako Sepp Holzer , nekenkia medžiui, bei laikosi iki 10 metų. Nereikia kasmet teplioti.
Pagyvensim - pamatysim.

Kažkur internete klaidžioja filmukas kaip S.H. gamina šitą tepalą seminaro metu.

Skanaus! :))
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Medžių apsaugojimas/apsisaugojimas žiemą

Post by Hora »

Gyvenu visai šalia miško. Kažkada, kai sodas dar buvo jaunas ir dar be tvoros, pakakdavo kamienus patepti senais, pageltusiais lašiniais (jei kokią šakutę nukanda, tai menka bėda) ir vieną medelį praėjau netyčia. Netrukus jis buvo nuogu kamienu iki žemės. O kitų nelietė. Vadinasi, veikia.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Post Reply

Return to “Technologijos”