Bebro mėsa

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Bebro mėsa

Post by nawjia »

Man pasiūlė bebro mėsos, šį kart gausis šaldyta dėl tam tikrų aplinkybių, vėliau bus šviežia.

Kaip ją gaminti?
Galima valgyt ir žalią-marinuotą?
Ji vertinga?
Turi kokių parazitų?
O šiaip brangus dalykas ar pilna jos?
`šėršė lia fam`
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by saulius »

Žalią bet kokią galima valgyt. Tradiciškai bebras troškinamas kaip nutrija (pirmiau pamarinuojamas) arba rūkinamas.
Vertinga, kaip ir bet kokia mėsa.
Parazitų lyg nebūna, negirdėjau.
Bebriena brangi, nors jos visur pilna :D.
Saulius Jasionis
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by nawjia »

Pabandysiu atšaldžiusi nedidelį gabaliuką pamarinuoti, kitką troškinsiu. Paskui, jei bus galimybės šviežiai, tai reiks bandyt žalią valgyt 8-)
O brangi - tai kiek?
`šėršė lia fam`
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by saulius »

Neprisimenu tiksliai, tik žinau, kad nepirkdavau, per brangu man buvo. Gal kokių 20 Lt/kg prašydavo. Nu ji turi paklausą, daug kas mėgsta.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by Hora »

brangi brangi :lol: mano vyras po 5-6 lt/už kg parduodavo, kad tik patiems ėst nereiktų. Per žiemą gal 30 bebrų pagaudavo . Kailinukais apsirūpinom . Tik šiemet negaudė. Koja buvo lūžus.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by nawjia »

Hora, papasakokit, kaip ją valgote jūs?
`šėršė lia fam`
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Bebro mėsa

Post by Hora »

nevalgau, man ji smirdi karklynais. Tiesa, tada žalios nevalgiau, troškinau ir kepiau, nu nevalgoma ir viskas. Bet tai man.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
Post Reply

Return to “Maisto gamyba ir konservavimas”