Vaikai ir skiepai

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

lugne
Posts: 1443
Joined: Fri Apr 10, 2009 1:54 pm
Location: Marcinkonys, Varėnos raj.
Contact:

Re: Vaikai

Post by lugne »

ar raudoniukė, kiaulytė, vėjaraupiai yra dabar jau "išskiepijami" ir vaikai jau nebeserga?
Taip, nuo šitų ligų skiepijama pagal taip vadinamą "skiepų kalendorių", todėl jomis dabar sergama retai. Tėvai, kurie neskiepija savo vaikų, dažnai ieško sergančių, kol vaikai dar mažiukai, kad legviau prasirgtų. Panašiai, kaip Žibutė kad rašė apie Ameriką, tas vyksta ir Lietuvoj.
Jurga Stoškutė
Žibutė
Posts: 468
Joined: Mon Sep 06, 2010 11:17 pm
Location: Vilnius
Contact:

Vaikai ir skiepai

Post by Žibutė »

Galite pasveikinti - mano vaikas kątik persirgo ... tymais.
Tokia lengva forma, nes imunitetas stiprus :) Jam 16,5 metų
laisvas kaimietis
Posts: 1083
Joined: Sat Aug 28, 2010 11:02 am
Location: Virbalų k., Ukmergės raj.
Contact:

Re: Vaikai

Post by laisvas kaimietis »

Tai kaip yra iš tikrųjų, skiepai gėris ar blogis? Aš sakyčiau, kad ir tas ir tas arba nei tas, nei tas (čia kaip pažiūrėsi). Apie tai galima diskutuoti be galo ir teisybės niekada nebus, nes tai tik vienas didžiulio mechanizmo varžtelis, kuris, atskirai paėmus, nieko nereiškia. Norit suprasti esmę, reikia matyti visą vaizdą. Kalbant apie vaikus, tėvai tikriausiai norėtų žinoti, kaip elgtis, kad jų vaikai niekada nesirgtų, bet kalbama tik apie tai, kaip juos gydyti, kaip kovoti su ligomis ir t.t. Teiginys, kad masinis skiepijimas apsaugo nuo ligų manęs neįtikina. Aš sakyčiau, kad masinis SVEIKUMAS apsaugo nuo ligų. Juk suprantam, kad darže augalų sveikatą garantuoja ne pesticidai (skiepai), o pilnavertė mityba ir geros gyvenimo sąlygos t.y. ne ligos sukėlėjų nebuvimas, o stiprus augalų imunitetas. Štai kur paradoksas - apie augalus jau suprantam, o apie save - ne :?
Sakyčiau taip - apie skiepus kalbėt yra tuščias reikalas. Reikia kalbėt apie tai, kaip sveikai gyventi ir ne tik kalbėt, žinoma. Jei nesugebam sveikai gyventi, tada nėr ko prieš tuos skiepus burbuliuot. Jei sugebam, klausimas kaip ir išsemtas ;)
Žilvinas Žurauskas
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Vaikai

Post by saulius »

Tikrai taip. Mieste ar kaime- nėra tokio didelio skirtumo, kaip dabar madinga vaizduot. Daug svarbiau psichikos būsena ir maistas. O tiek mieste, tiek kaime abiejų šitų dalykų nukrypimų pasitaiko vienodai... Negalėčiau pasakyt, kad gyvenantys kaime kažkuo pranašesni už gyvenančius mieste. Tiesa, kaimiečiai lyg turi daugiau galimybių, bet taip retai jomis pasinaudoja, kad kiek pažįstu realiai sveikų žmonių- visi gyvena mieste... Kaip bebūtų gaila...
Saulius Jasionis
MaryteN
Posts: 307
Joined: Sat Dec 25, 2010 3:54 pm
Contact:

Re: Vaikai

Post by MaryteN »

Kaip gali skiepai apsaugoti nuo ligų, jei organizmas labai nusilpsta arba gauna labai daug užkrato?
Mane ypač sukrėtė atvejis, kai viena medikė vėjaraupiais sirgo du kartus. O tai prieštarauja visiems medicinos vadovėliams.
Kai vienoje šeimoje susirgo keturi vaikai vėjaraupiais, tai ta šeima griežtai nepriėmė nei svečių, nei lankytojų. Bet atvažiavo tetulė gydytoja ir pareiškė, kad ji turi imunitetą, nes prieš metus vėjaraupiais persirgo, ir buvo garantuota, kad turi stiprų imunitetą, ir dar kartą tikrai nesusirgs, nes ką tik ypač stropiai baigė Medicinos fakultetą VU, ir viską žino. Tai va, pasisvečiavo pas keturis vėjaraupiais sergančius vaikus kelias paras, ištisai buvo tiesiog aplipusi šašuotais vaikais. Ir po keliolikos dienų susirgo antrą kartą vėjaraupiais, nes gavo labai jau daug užkrato.
Šimkūnaitės laikais skiepijimas atrodydavo taip: vaikai lankydavo ligonius, bet ypač trumpai (tik įeidavo ir iš karto išeidavo iš sergančiojo kambario), kad susipažintų su zaraza ir įgytų imunitetą.
MaryteN
Posts: 307
Joined: Sat Dec 25, 2010 3:54 pm
Contact:

Re: Vaikai

Post by MaryteN »

Vienas vilnietis krepšinio treneris spalio mėnesį dejavo, kad jo auklėtiniai per du mėnesius jau tris kartus gripu persirgo, praleidinėjo treniruotes, o atvažiavo iš provincijos nei karto nesirgę ir aplošė vilniečius.
O vaikų gydytoja sakė, kad Šeškinėje ir Fabijoniškėse tik vienam vaikui galėjo parašyti, kad jis yra visiškai sveikas. Pažįstu tą vieną sveiką vaiką. Jis tiesiog labai optimistiškas, labai linksmas, prisigalvoja daugybę linksmos veiklos. Dar ir kitus įkvepia.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Vaikai

Post by nawjia »

Užkrato, priešingai, yra gaunama labai mažai, ir jis yra kontroliuojamos dozės, vėlgi, priešingai nei turint kontaktą su sergančiu asmeniu.

Problemos su skiepasi yra mano nuomone dvi:

1. Bereikalingas organizmo alinimas ligomis, kurių galbūt nė nebūtų - kaip tuberkuliozė, hepatitai ir pan, ypač tai liečia mažus kūdikėlius ir vaikiukus. Vaikiškos ligos gi yra sergamos beveik šimtaprocentinai (neskaičiuojam dabar čia sveikai gyvenančių, nes jiems šiaip ar taip diskusijos apie skiepus yra tuščias laiko švaistymas ir visiškai neaktualu), tačiau kiek kas aplinkui sirgo, persigro ir pasveiko. Bet statistika gąsdina komplikacijomis, tai čia vertėtų giliau pasidomėt tiems, kas svarsto skiepytis ar ne.
Kaip sakiau, nė girdėt negirdėjau apie visokias baisybes, o dabar tiek baimės bandoma įpūst.
Kita vertus, nuo vaikiškų ligų galima pvz skiepytis kuomet organizmas yra geros būklės, ne po ligos; o natūralaus susirgimo pasirinkt negali ir galbūt jau prisivalgius antibijotikų po kokio gripo vėl susergama, tuomet turbūt padidėja komplikacijų tikimybė.

2. Na, visokios galbūt toksiškos pagalbinės medžiagos bei pačio užkrato klausimas. Užkratas, jei aš teisingai suprantu, yra gaunamas iš gyvulių kraujo ir leidžiamas į žmogaus kraujotaką. Svetima DNR patenka tiesiogiai į žmogaus organizmą ir nėra suplėšoma virškinimo trakte. Kiek tai blogai - nesiimu spręsti, bet kažkaip neramu.
`šėršė lia fam`
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Vaikai

Post by saulius »

Taip, skiepai yra tikrasis "GMO", o kažkodėl labiausiai jo bijoma maiste, iš kurio DNR patekti į organizmą yra pakankamai sudėtinga. Iš skiepų- lyg patenka tiesiogiai.
O tai iš kur miestiečiai gauna sveiko+šviežio maisto? :shock:
Iš ten pat, iš kur ir kaimiečiai. Mes dažnai pervertinam "šviežio sveiko maisto" sąvoką. Džiovinta dešra, sūdyti lašiniai ar rauginti kopūstai- jau ne šviežias maistas, bet organizmui naudingesnis už šviežią moliūgą. O kiaušiniai? Jie visur vienodo šviežumo. O žiemą tai visai tas pats- niekur to šviežio nėra.
Saulius Jasionis
Post Reply

Return to “Sveikata”