Alkoholis

Apie tai, kas mus žaloja, o kas - stiprina

Moderators: Mama Smilga, saulius, dage

saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by saulius »

Čia Ždanovo teiginiai? Galima pažiūrėt ir plačiau. O kad Švedijoj nėra girtuoklių, tai jau didelė nesąmonė. Parduotuvių nebuvimas tik sustiprina potraukį, "atitrūkę" švedai geria žiauriai, iki komos būsenos. O va Gruzijoj girtuoklių labai mažai, bet vynas ten geriamas vietoj vandens, be jokio amžiaus cenzo.
Saulius Jasionis
Janina
Posts: 28
Joined: Mon Mar 12, 2012 8:11 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Janina »

Taip ,čia Ždanovo teiginiai ,bet argi neteisybė ? Pagalvojau tegul ir kiti išgirsta , nes apie alkoholį niekam neįdomu ,niekas ir neskaitys .O Švedijoj tik retai tų parduotuvių , ne taip kaip maximoj , norfoj - nors vežimu vežk .
O kad gruzinai geria kaip vandenį - tai irgi pasaka .Gerk bet kokį vyną - vis tiek alkoholis .Gal jo tik mažai geria ir negirti .Mums vaikams bobutė pasakojo , kad geria tik ''glušėkai", bet argi kitaip .
MaryteN
Posts: 307
Joined: Sat Dec 25, 2010 3:54 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by MaryteN »

Mačiau, kaip geria sausą vyną italai - kiekvieną dieną pietums po taurę. Buvau ūkyje, kur patys jį ir gamina. 50 lietuvių turistų paragavo to sauso vyno - nesugebėjo net taurės išgerti - neskanu. Siūlė baltą, rožinį, bordinį. Visi neskanūs. Todėl ir nenusigeria, nes daug išgerti neįmanoma. Pas italus ir virškinimo fermentai kitokie, nei pas lietuvius. Italams alkoholį - skaido, o lietuviams - ne.
Daugybė musulmonų negeria nei lašo dėl tikėjimo. Ar jų gyvenimo kokybė blogesnė, nei geriančių? Lietuviai pastebi, kad musulmoniškoje Turkijoje tvarkinga, žmonės - tvarkingi, akių nebado besivoliojantys girtuokliai ir pan.
saulius
Site Admin
Posts: 8592
Joined: Thu Oct 09, 2008 3:02 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by saulius »

Sausas vynas būna neskanus cukroholikams. Dėl to, kad rūgštus. Cukroholizmas- ne lengvesnė liga už alkoholizmą, o dažnai gerokai pavojingesnė.
Ždanovas sako, kad alkoholis užmuša neuronus. Saveljevas sako, kad alkoholis veikia tik kraujotakos sistemą ir niekaip neveikia neuronų. O kraujotakos sistemą veikia visaip. Ir tas faktas, kad organizmas pats gamina alkoholį, sako, kad jam tai- natūralus produktas. Žinoma, gamina mažas dozes. Alkoholio padauginimas kenksmingas taip pat, kaip bet kokio produkto padauginimas. Tame tarpe ir pvz. obuolių ar kitų vaisių.
Saulius Jasionis
Hora
Posts: 776
Joined: Sat Jan 05, 2013 9:11 pm
Location: Pajūris
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Hora »

Taip, ir man anksčiau sausas vynas rodėsi nesąmone- kas gali tą beveik actą gert. :lol: .Dabar nejaučiu jokio jo rūgštumo, tik šiaip maloni rūgštelė, tinkanti prie mėsos. Va, ką tik grįžau iš Ispanijos, tai ten dažniausiai prie maisto po pusę stiklinaitės vyno įpila, ir viskas. Butelio dviem pietums pakako.
Mokaisi, mokaisi, ir vis vien durnas miršti.
nawjia
Posts: 1020
Joined: Sat Oct 23, 2010 8:20 pm
Location: Vilnius
Contact:

Re: Alkoholis

Post by nawjia »

Aš pripažįstu sau cukroholizmą, ir sunkų, bet man nežmoniškai skanu viskas, kas rųgštu. Ir vynas - tik rūgštus.
`šėršė lia fam`
Janina
Posts: 28
Joined: Mon Mar 12, 2012 8:11 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Janina »

Nu geras filmukas ...tokio nei atpasakosi ,nei parodysi - reikia pamatyt .Tik pagal nuorodą nesinori skaitinėt , norisi kad iškarto būtų "sukramtyta" , bet čia patiko ...
Aidas
Posts: 47
Joined: Sun Jan 26, 2014 11:14 am
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Aidas »

Aš pripažįstu sau cukroholizmą
Jei nežiūrėsim į pačias medžiagas ir jų poveikį smegenims ir pan, o vien tik į "logistiką", tai potraukis bet kokiam maistui turbūt vienas iš įmantresnių koreguoti. Alkoholis, lošimas ir pan nebūtini išgyvenimui, o va be maisto tai porą mėnesių geriausiu atveju.. :)

Be to, pasirodo, kad "blogoji" žarnyno mikroflora turi apsaugos mechanizmą, veikiantį cukroholizmo ir tukimo naudai.
Gal būt tai nuskambės kaip mokslinė fantastika, tačiau panašu, kad bakterijos mūsų kūnuose - ląstelių skaičiumi mūsų pačių ląsteles viršyjančios 100 kartų - gali įtakoti mūsų potraukius ir nuotaikas, ir taip skatina valgyti tai, kas joms labiau tinka, ir dažnai skatina mus tukti.

"Mikrobai geba įtakoti elgesį ir nuotaiką, paveikdami nervų [?] signalus vagus [?] nerve [jungia virškinamąjį traktą su smegenimis], keisti skonio receptorius, gaminti toksinus, dėl kurių jaučiamės prasčiau, ir išskirti cheminius "paskatinimus", kurių gavę pasijuntame geriau" - sakė [dr. Athena] Aktipis iš Arizonos Valstijos Universiteto Psichologijos departamento.

http://universityofcalifornia.edu/news/ ... -our-minds (angliškai)
Janina
Posts: 28
Joined: Mon Mar 12, 2012 8:11 pm
Contact:

Re: Alkoholis

Post by Janina »

Aidai , čia ne fantastika , o realybė.Aš angliškai nemoku , bet ir lietuviškai žinau , kad žmogaus organizme bakterijų ir virusų yra apie porą kilogramų . Vienos bakterijo geros ,kitos blogosios .Jų yra maždaug po lygiai (jaučiamės sveiki), jei viršų ima blogosios bakterijos ( blogai jaučiamės) ,jos ir reikalauja sau maisto (cukraus,aštriai ,nuodų mažom dozėm ir kitokių chemikalų) . O mes tada ir norim saldžiai , alkoholio , kepinių ir kitokio šlamšto...Tai kaip čia išeina ,kad bakterijos mums kaip ir vadovauja , kad nedurnos ... O gal kur angliškai parašyta - kaip mums tas bakterijas savo naudai pajungti , mes jų vis tiek neatsikratysim , draugausim iki paskutinio atodūsio ...
Post Reply

Return to “Sveikata”